Den blev klar

Det blev en tidning den här gången också, och den åkte till tryckeriet i slutet av förra veckan. Det skulle jag aldrig ha vågat tro för två–tre veckor sedan när det kändes som allra mest omöjligt att bli klar.

Mycket tid har jag fått ägna åt översättningar: dels en artikel (vi kallar den krönika) av Sarojini Nadar, som är professor vid University of the Western Cape i Kapstaden i Sydafrika, och dels material från Kyrkornas Världsråd. Det har inneburit idel avvägningar och försök att hitta rätt nyanser, och jag har lärt mig en del begrepp som var nya för mig.

En söndagseftermiddag fick jag äntligen tag på Sam (som egentligen heter något annat), en ungdomspastor i Hongkong. Vi träffades flera gånger i januari när han var på besök i Europa, och jag gjorde en lång intervju med honom då. Precis innan vi skulle säga hejdå sa han att han trodde att allt det vi hade pratat om skulle hamna i skymundan för Corona-viruset. Det fick han ju rätt i … Nu fick vi prata via en app, och han berättade om hur unga människor i Hongkong har haft det hittills i år. Det hoppas jag att många vill läsa.

Om det är någon som vill ha ett exemplar (eller för all del flera) skickat hem till sig är det bara att skriva ett meddelande till mig!