Färger

Förra året hade jag bara en veckas semester på hela sommaren. Men vid den här tiden var jag i Nederländerna för att träffa Marjolijne tillsammans med Maria. Vi hade bokat ett rum på ett slags vandrarhem ett par kilometer från havet, och det var en fantastisk helg!

Den här blå himlen — och fyren, såklart — har jag tittat på många gånger sedan dess.

Marjolijne hade upptäckt ett slags akvarellpensel med vattenbehållare i skaftet — med den kan man måla akvarell nästan överallt, utan vattenglas. Oftast ritar hon först med en vattenfast penna och målar sedan. När hon byter färg klämmer hon på penselns skaft för att få ut mer vatten i borsten och torkar av på en pappersnäsduk. Så enkelt!

Maria och jag ville också prova, men vi ville inte slösa på det dyra akvarellpapperet, så vi ritade och målade på baksidan av några ölunderlägg i vandrarhemmets restaurang. Undrar om någon upptäckte det sedan eller om de bara åkte i soporna osedda med alla andra.

Den som inte målade stickade. Jag höll på med Två trådändars lilla kofta i andra storlekar och i Järbo Garns Alpacka Solo. Faktum är att en av de bilder som har varit med på flera stickaffischer under det senaste året, en med en grå stickning och en röd virknål, är tagen på en uteservering där vi satt en stund den helgen.

Ni ser färgskalan här, eller hur? Jag önskar att jag kunde komma på det optimala sättet att använda den så att den kunde lysa såhär varenda dag.