Ett nytt Sticka och skicka-projekt: Newland i Tanzania

Nu lanserar Hemmets Journal och garnföretaget Svarta Fåret ett nytt Sticka & skicka-projekt: Newland i Tanzania!

Det presenterades häromdagen med en intervju med hjälpstickerskan Britt-Marie Ekström i Oxelösund. Hon berättar om sitt stickintresse och sitt engagemang, och intervjun går att läsa här också.

Om Newland skriver Hemmets Journal såhär:

Det här är Projekt Newland i Tanzania

Projektet startades 2017 av Svarta Fåret AB – ett grossistföretag inom garn&broderi med över 500 butiksåterförsäljare i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Det är ett skol- och hälsoprojekt som drivs på plats i Newland, Tanzania. Genom försäljning av garnet Moshi eller Kilimanjaro ges barn möjlighet att gå i skolan, samt få en hälsosammare fritid med sjukvård.

1 januari 2017 började 20 barn i Newlandskolan. De har fått skolan betald, försetts med skoluniformer, skolväskor och sjukvårdsförsäkring. Målet är att säkerställa skolgång till cirka 100 barn upp till klass 9.

Nu kan alla som älskar att sticka samtidigt göra en enorm skillnad för några av dem som har de svårast. Du bidrar automatiskt till projektet ­genom att köpa garnet Moshi eller Kilimanjaro då tre kronor per nystan går dit. Vill du även vara med och skicka stickade plagg i Moshi ser Svarta Fåret till att dessa kommer på plats.

Så kan du också hjälpa till!

Nu drar vi på Hemmets Journal igång vår populära satsning Sticka och skicka igen! I samarbete med Svarta Fåret stickar vi denna gång till Projekt Newland, Svarta Fårets skol- och hälsosatsning i Tanzania.

Sticka och skicka pågår till den 28 februari 2019. Målet är att samla in stickade plagg som värmer från er läsare: mössor, tröjor, halsdukar och annat.

Skicka gärna med en hälsning på engelska som berättar vem som stickat och skickat just detta plagg. Det du skickar gör stor skillnad.

Obs! En del stickade paket kan komma att skickas till biståndsprojekt i andra länder.

Hit skickar du dina stickade plagg:

”Projekt Newland”
Svarta Fåret
Elementvägen 2
437 36 Lindome

***

Den här gången har jag inte varit med alls i planeringen av projektet, så jag kan inte svara på några frågor om det, men jag vidarebefordrar dem gärna ifall ni ställer dem i kommentarfältet här!