Beskrivningar som kommer till användning

Den senaste veckan har jag sett bilder av en hel massa plagg som är stickade eller virkade efter beskrivningar som finns här på bloggen och på Järbo Garns blogg. Nästan alla är gjorda till olika insamlingar, bland annat till ett hem för nyfödda i Indien och till Panzisjukhuset i Kongo.

De flesta av bilderna här nedanför har jag lånat från gruppen Handarbeta för välgörenhet på Facebook.

Mahlin har stickat sitt första exemplar av Två trådändars lilla kofta.

Anita har stickat stora mängder av Yemenvästen och Smarta babybyxan. Det går nästan inte att föreställa sig hur många timmar hon har lagt på allt som ligger på bordet. Västarna och blöjbyxorna ska ingå i startpaket till nyfödda på Panzisjukhuset.

Inger har stickat Marias modell Elinkoftan som finns i boken Sticka & skicka, men med knappöglor istället för knapphål.

Inga-Lill har stickat de här rätstickade blöjbyxorna som också ska åka till Panzisjukhuset.

Susanne har hittat beskrivningen till Jolly Jacket och virkat sitt första exemplar av den. Hon är engagerad i en grupp som arbetar för att stötta barn och familjer i Gambia.

Ann-Marie har använt ett nystan Big Verona och stickat en hjälmmössa (här finns en av många, många beskrivningar till en sådan), Två trådändars lilla kofta, en rätstickad blöjbyxa och ett par av Ariadnetossorna.

Tack allihop! Det är många timmars arbete som ligger bakom det som syns på bilderna här, och en hel liten rad med barn på olika håll i världen kommer att hålla sig varma med det ni har gjort, och förhoppningsvis kommer deras föräldrar att känna att det finns människor som bryr sig om deras familjer. Dessutom blir det en inspirationslista av varje bildvisning, så skicka gärna bilder, alla ni som använder beskrivningarna!