Vinn Sticka svenska mönster!

En glad nyhet idag igen: Maja har ordnat två exemplar av sin bok Sticka svenska mönster till en liten tävling här på Ett varv till-bloggen!

Häromdagen berättade jag lite om den. Boken alltså. Det finns naturligtvis mycket mer att säga egentligen.

Till exempel vore det roligt att prata länge om varifrån alla mönster kommer. Modellerna är ju Majas, men mönstren, alltså det som blir blommor och stjärnor och allt möjligt annat, är skapade av människor på olika håll i Sverige långt innan det fanns appar med rutmönster och uträkningsverktyg. Kanske långt innan gränserna mellan länderna i Norden var så värst tydliga också …

När jag frågade Maja vilken fråga hon ville att jag skulle använda i den här tävlingen svarade hon att hon gärna ville ha någon som har med minnen att göra. I förordet till boken berättar hon om hur hennes mormor lärde henne att sticka och om hur det var det som blev impulsen till så mycket av det som hon gör nu.

Så här kommer tre tävlingsfrågor — välj en och svara på den i kommentarfältet här nedan eller (om du inte har Facebook till exempel) skicka ditt svar med e-post till annabraw[snabel-a]gmail.com!

* Vilket är ditt första stickminne?

* Vilket är ditt bästa/starkaste/mest speciella stickminne?

* Vem var det som lärde dig att sticka?

Två exemplar av Majas bok väntar på att få göra varsin vinnare lycklig! Tävlingen är öppen till måndag kväll, och sedan drar en slumpmaskin de två som får boken med posten.