Fint i Brämhult

Ni skulle ha varit med i Brämhult i fredags!

(En del av er var ju det!)

Syföreningar och stickcaféer på flera platser i Borås hade gått ihop och arrangerat kvällen, och det var så många som hjälpte till på olika vis — också några som inte är med i någon syförening eller brukar gå på stickcafé.

Gun och några andra av Brämhults syförenings medlemmar hade tagit med sig sina senaste startpaket för nyfödda och visade dem så att alla fick en chans att bli inspirerade.

Carol hade med sig ljusgrönt bomullsgarn, en stickad binda som exempel och många utskrifter av beskrivningen så att alla som ville kunde ta. Hon hälsade att i det flyktingläger som IVO har mest kontakt med i irakiska Kurdistan behövs det verkligen textilbindor.

Cecilia berättade om Rekord Mormorsrutor, och hon och Pauline virkade för fullt med bara lite avbrott för det fina fikat.

Vi gjorde en liten genomgång av alla stickcaféer i stan, och Brämhults syförening presenterade sig och hälsade nya medlemmar välkomna.

Många hade arbetat för att det fantastiska afternoon tea-bordet skulle fyllas med goda saker, och det var minsann inte bara långpannerutor — fröknäckebröd var ett underbart tillskott, och minipajer med olika fyllningar gjorde det extra lyxigt. För att inte tala om små hjärtformade scones!

En lokal garnproducent hade försett Sofia med vinster till ett lotteri, och lottpengarna far vidare till Svenska kyrkans internationella arbete.

Själv var jag lite förkyld (det blev värre sedan) och hade stora problem med datorn, men som ni ser på den första bilden var det i alla fall mycket tydligt att det var garn och kärlek som var den underliggande temat för kvällen.

Sofia som är kantor i Brämhult visste att det skulle komma ungefär 40 deltagare och hoppades på 50. Vi blev 80 — en av hennes medhjälpare räknade noga. Trängsel passar extra bra i sådana här sammanhang eller hur?

Tusen tack, alla ni som ordnade allting så fint, och tack också alla ni som kom!

***

Sofia har tagit den första bilden och Carol den andra. Tack för dem också!