Tre virkboksvinnare

dsc_21701

Igår kväll tog jag hjälp av en slumpvalsmaskin och drog tre vinnare som får ett exemplar var av Virkarens stora mönsterbok. Det var tur att det var en slumptävling, för jag hade aldrig klarat att välja bland era fantastiska svar, särskilt inte bland virkminnena — jag skulle vilja skicka dem till Nordiska Museet och be dem att göra en utställning där ni får berätta allihop!

Nu blir det de här tre som får varsin bok. Skicka era adresser så kommer paketen!

Marie Lundin berättar såhär:

Minns med glädje hur farmor Sigrid lärde mig virka. Hon virkade lakansspetsar och fina dukar. När ögonen svek virkade hon handdukar i bomullsgarn, gallervirkning. Jag fick alla hennes virknålar eftersom inget annat av barnbarnen var intresserade. Och tänka sig: jag har använt hennes gallervirkade handdukar i över 30 år, och de hänger med än.

Inger Karlsson skriver:

Jag lärde mig själv när jag var ungefär sju år. Jag virkade till mina dockor, och jag virkade grytlappar. När jag fick barn virkade jag lite till dem. Har också virkat dukar.

Och Ylva Persson Leijer:

Jag har bara ett virkminne eftersom jag bara har provat på virkning en gång. Det är ett pågående projekt, eftersom livet kom emellan och inspirationen försvann. En filt med romber i tre olika färger som verkligen blir jättefin, och romberna har virkats under otaliga föreläsningar på veterinärprogrammet — allt för att hålla sig vaken! 

Grattis alla tre. Hoppas att det blir mycket inspiration av boken!