Tävling: Vinn Virkarens stora mönsterbok!

Titta vad som kom i en låda häromdagen!

dsc_21681

Det är den svenska utgåvan av Sarah Hazells Virkarens stora mönsterbok som har kommit i en reviderad nyutgåva på Ordalaget (samma förlag som gav ut Katarina Docks bok Magisk virkning för ett tag sedan).

För mig som har arbetat en del med att sätta ihop handarbetsböcker är det nästan omöjligt att förstå vilken energi Sarah Hazell måste ha. Hon börjar med en virkskola där den som behöver kan lära sig grunderna eller slå upp ett och annat som saknas i minnet — och sedan kommer 200 (två hundra!) olika mönster, alltså virkade ytor i en eller flera färger och med olika strukturer.

dsc_21701

Den som redan virkar ser såklart genast att det går att använda dem till allt möjligt: filtar, halsdukar, värmekragar, mössor … och grytlappar, handdukar, dukar, kanske en tehuva … och varför inte koftor och väskor?

dsc_21721

Det var frestande att lägga undan ett exemplar till min mamma, som experimentvirkar nästan jämt, och ha en tävling med bara två. Men så kan man ju inte göra! Tre exemplar finns att vinna. För att vara med behöver du bara svara på någon av de här frågorna (det räcker alltså att du svarar på en):

  • Vilket är ditt bästa virkningsminne? (Det kan vara något som blev riktigt lyckat, ett samtal som uppstod därför att du virkade eller en glad hälsning från en som fick något virkat av dig, till exempel.)
  • Vad skulle du vilja virka nu?
  • Till vilket hjälpprojekt virkar du nu — eller skulle du vilja virka nu?

Skriv ditt svar i kommentarfältet här nedan. Det här är inte någon gilla-och-dela-tävling, men vill du berätta om den för dina vänner så blir jag förstås glad — det gör ju att fler hittar hit till Ett varv till-bloggen!

Vill du av någon anledning inte skriva i kommentarfältet, eller har du inte Facebook, så skicka ditt svar till mig på adressen annabraw[snabel-a]gmail.com och skriv ”Virkarens stora mönsterbok” på ämnesraden.

Tävlingen är igång fram till onsdag kväll. Sedan låter jag en slumpgenerator dra tre vinnare.

Hoppas att det blir bra!