På väg till Syrien

Dags för ytterligare några bilder av det som hamnade i lådorna som jag postade till Israa Abdali och som nu är på väg till Syrien!

dsc_2142

Kofta och hätta i flerfärgat garn. Minns jag rätt kändes det som bomull.

dsc_2141

Ett par kortbyxor i mjukt garn. Kanske mamelucker om föräldrarna tycker att det är en bra idé?

dsc_2140

En sjal i rätstickning med förkortade varv och i flerfärgat garn. De brukar ha roliga namn — någon som minns vad den här modellen heter?

dsc_2133

En virkad filt i någon av hörn-till-hörn-teknikerna (den som känner igen den får gärna skicka en beskrivningslänk!). Visst ser det ut som om det är flerfärgat garn av en enda sort snarare än restgarner? Fast jag är inte säker.

dsc_2139

Och så en sicksackhjälm. Här kommer beskrivningslänkar igen: formelhjälmen med maskantal och formelhjälmen utan sömmar men med maskantal.

dsc_2138

Ett exemplar av Treochenhalvtimmesvästen.

dsc_2136

Och ett till! Hade jag hunnit så skulle jag ha ordnat något slags knäppning.

dsc_2135

En omlottkofta. Det finns ju många sådana modeller, så jag tipsar om en: Systrarnas rätstickade omlottkofta.

dsc_2134

Och så ett exemplar av Femtimmarskoftan. Här har den fått virkade knappöglor utmed kanten. Det finns ju också en modell där man stickar bredare kanter med knapphål.

Allt det här kommer från handarbetare som var med på hjälpstickningsdagen i Höör i mitten av september. Jag vet inte vem som har gjort vad, och att lämna bidrag var långtifrån något krav för att man skulle få vara med — det var faktiskt så att några som anmälde sig frågade Anna-Lotta på Bilda om de kunde få lämna saker. Men det blev ganska mycket, och nu ska det förhoppningsvis få alstra värme i Aleppo!