Örngottsklänningen

"Pillowcase dress" är en klassisk flickklänningsmodell i den engelskspråkiga världen. Den får mig alltid att tänka på Dobby i Harry Potter — den lilla varelsen som alltid går klädd i ett örngott — men jag har inte sett en enda pillowcase som har varit ful. Det verkar som om den blir extra fin, eller kanske inspirerar till extra fina kompositioner, just därför att den är så enkel!
Den som vill kan förstås använda ett vackert örngott, men vackra vävda bomullstyger är det vanligaste, och häromveckan kom jag på att kangatyg borde kunna bli hur fint som helst, så jag skickade den här beskrivningen till Birgitta i Loki.
Nu har den här bilden kommit:

Birgitta provsydde själv för att se om modellen kunde vara något för sygruppen i Loki. En väninna som arbetar med Läkare utan gränser i Loki hade frågat efter något till en systerdotter, och det verkar som om den här klänningen kan uppfylla den önskan också. Visst vore det roligt om det kunde bli en produktionslinje med den här sortens klänningar också, ungefär som med omlottklänningarna och kortbyxorna?
Vilka som kan tänkas ta emot sådana här klänningar här i Sverige? Ja, inför sommaren är det inte svårt att tänka sig att de skulle passa både på försäljningar här (Välkomstverket säljer hantverk, bland annat just barnkläder, när de har sina insamlingsdagar) och till insamlingar som går till Östeuropa. Alldeles säkert är att Slättmissionens Hjälpande Hand, Aspebda Foundation for Children och andra organisationer som arbetar med hjälpsändningar till afrikanska länder har användning för dem.
Birgitta kommer förresten hem till Sverige nu i april, så den som vill beställa smycken, klänningar, förkläden, kassar, väskor eller mjuka djur från henne kan passa på nu! Skriv till birgitta.arnlund[at]gmail.com så berättar hon vad som finns eller kan tillverkas innan hon åker och vad det kostar.