Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Mer om skoluniformerna

Av Posted on Inga taggar 0

Nu har jag fått reda på lite mer om skoluniformerna i Loki!

Loki skoluniformer 2

Linda och Birgitta har svarat lite var. Såhär:

Linda berättar att när sykursen var slut hade hon och Birgitta ett samtal med var och en av de sex deltagarna. När de fick frågan om vad de önskade sig sa de att de hoppades att de skulle kunna lära sig att sy skoluniformer. Alla vet att den som kan sy skoluniformer har en bra chans att försörja sig. Och nu har alltså den önskan blivit uppfylld!

Birgitta berättar om vad som har hänt sedan dess:

Två av kvinnorna som var med på kursen arbetar i ANA Bakery nu — det är en annan grupp som Birgitta har startat, och de bakar bland annat svenska kanelbullar (som är mycket populära!). Så de har fullt upp där.

Två av kvinnorna är kvar i sygruppen.

En av männen blev allvarligt sjuk lite efter kursen och kan inte arbeta alls.

Den andre mannen är kvar i gruppen.

Så visade det sig att det fanns en skräddare i ett flyktingläger i närheten — en man som hade flytt från Kongo när hans familj blev mördad. Han har blivit medlem i sygruppen (han får lämna lägret för att arbeta eftersom han har ett riktigt arbete), och eftersom han redan kunde sy skoluniformer har han kunnat lära upp de andra.

Så två kvinnor och två män syr för fullt!

Och det bästa: jag vågade bara skriva om kjolarna igår eftersom jag visste att de kom från gruppen. Resten var jag inte säker på. Men nu har Birgitta bekräftat: skjortorna och byxorna är också sydda där!

Det kan man kalla framsteg, eller hur?

Roligt med allt jubel och alla hejarop! Du som vill stötta sygruppen framöver, eller skolan, skriv till birgitta.arnlund[snabel-a]gmail.com!