Lite mer av det som har åkt till Israa

Det blev ett glapp på några dagar eftersom det hände så mycket (och det fortsätter att hända mycket …), men här kommer lite mer av innehållet i en av de lådor som åkte till Israa Abdali och som förhoppningsvis är på vägg till Syrien snart.

Det är deltagarna på hjälpstickningsdagen i Höör som har gjort allting, fast vem som har gjort vad har jag ingen aning om. Känner du igen något från dina egna eller en väns stickor så kan du önska lådorna lite extra mycket lycklig resa!

dsc_2126

Vet inte om de här är stickade efter Stickaboos välkända beskrivning, men de liknar hennes, och alldeles säkert blir de föräldrar som får dem till sitt barn lite extra glada för något så lysande och gulligt!

dsc_2127

Ett slags blandning mellan smycke och halsduk. Kanske ett värmande halsband?

dsc_2128

En klassisk sicksackmössa — och då måste jag tipsa om smarta sätt att sticka sådana. Här finns beskrivningen till formelhjälmen, och här finns beskrivningen till formelhjälmen utan sömmar (jo, det går!). I boken Garnglädje finns de med utan maskantal, helt och hållet formelhjälmar alltså.

dsc_2129

Och så en resårstickad mössa i ett ojämnt garn och i en liten storlek.

dsc_2130

Och en filt virkad av mormorsrutor. Kanske är det flera som har varit med och gjort den?

dsc_2125

Den här koftan i vuxenstorlek måste ha tagit många timmar att sticka. Hoppas att den hamnar hos någon som uppskattar välgjort hantverk! (Och så tycker jag att den påminner lite om Femtimmarskoftan, och det påminner mig om att jag verkligen borde ta itu med detta att räkna om den till andra storlekar …)

dsc_2124

En barnväst i grovt garn, varm och med glada flirtande grodor som knappar. Borde göra någon extra lycklig, eller hur? (Återigen: det retar mig att jag inte kan vända bilden rätt!)

dsc_2121

En kofta med en enda knapp. Finkofta. Fast varm också, tror jag.

dsc_2123

Och så en mössa till någon som nyss föddes.

dsc_2122

En till. Ett välkommen till världen och en förhoppning om att ett liv som började allt annat än bra, inne i Aleppo som är en av jordens farligaste platser just nu, ska få fortsätta med desto mer värme och fred.

Tack alla ni som lämnade bidrag! Och tack Israa Abdali och ni andra som ser till att allt kommer fram till de människor som behöver det!