I Höör den 17:e september

För en gångs skull är jag ute i ganska god tid: välkomna, alla, på hjälpstickningsdag i Höör den 17:e september!

Affischen.
Affischen.

Det här är något som har varit på gång länge — Elna och Sara och Anna-Lotta på Bilda i Skåne har hunnit arbeta med det lite var. Och nu blir det alltså av! Jag hoppas att vi blir många som ses, och jag ser fram emot att berätta både gammalt och nytt och lära mig massor! Förra veckan träffade jag Birgitta som stickar tillsammans med Kerstin på språk-och-stick-caféet i Kroksbäck i Malmö, och hon sa att hon skulle komma och att hon skulle bjuda med sig sina stickcafévänner. Spännande!

Tre kommentarer till affischen förresten:

1. Raka stickor använder jag väldigt sällan numera. Det beror mest på att jag nästan alltid stickar när jag åker stadsbuss!

2. Kanske lägger någon märke till att bilden av mig är samma som överst här på bloggen. Det är den överst på bloggen som är spegelvänd — en som praktiserar på Hemmets Journal gjorde i ordning ”headern”. Jag är inte mer symmetrisk i ansiktet än andra, så lite lustigt blir det kanske.

3. Koftan på bilden har Ann-Christin stickat i ett av Järbos självmönstrande Big Verona-garner. Det är Två trådändars lilla asymmetriska kofta. Ett dåligt samvete som jag har är att båda versionerna av den har råkat bli likadana — det skulle vara en med pojkknäppning och en med flickknäppning, men jag tänkte fel och skrev fel … Ann-Christin är den enda som har hört av sig om det. Nå, någon dag snart ska jag öppna den filen igen, fixa till det och skicka den rätta till Järbo!