Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Therese i Bangkok

Av Posted on Inga taggar 0

Förra veckan hängde ett par brandgula små koftor på extra fina galgar här på Ett varv till-bloggen, och jag lovade att Therese snart skulle berätta mer om dem. De fina galgarna, alltså. Nu har hon precis varit på Hang on Hangers i Bangkok, där de tillverkas, och såhär berättar hon med andan i halsen (för när ni läser det här är hon hemma i Sverige igen):

Therese tillsammans med några av Hang on Hangers hantverkare: Pinkey, Moew, Princess och Ploy.
***
Pirrig och glad satt jag i taxin i förmiddags på väg till ett av Bangkoks slumområden. Vi skulle besöka lokalen där de kvinnor håller till som tillverkar galgarna som många av mina svenska vänner har köpt av mig till förmån för Annika Jonassons fantastiska projekt Hang on Hangers. Pengarna som de har betalat, mellan 120 och 150 kronor per set, går rakt tillbaka till kvinnor som på detta sätt kan försörja sig och sina barn.
Och vilken glädje när vi hittade fram. Tre flickor mötte oss, Pinkey, Princess och Ploy. Snart dök de två första flickornas mamma upp, Moew, som jobbar med Annika. 
Therese inspekterar de senaste galgarna (och är antagligen ledsen att resväskorna är så fulla).
Vi skrattade, pratade och tittade på nya, ursnygga galgar i sidentyger, vita, beiga, cerise, bruna, grå — jag vill ha allihop! Och jättefina barngalgar. Vilka vill ni ha?
För visst vill vi hjälpa fler familjer till ett bättre liv i de delar av Bangkok som man inte läser om på Tripadvisor?
Hjälp Annika att fortsätta hjälpa till självhjälp. Jag är supertaggad!
Therese
***
Det går också finfint att beställa en del av Hang on Hangers galgar hos IM Fairtrade! Antagligen finns de också i IM:s butiker på olika håll i Sverige. Ett litet tag till åtminstone.