Så kan man ju göra

Idag är det ännu viktigare än vanligt att vi berättar för varandra om hur vi kan tända ljus, eller hur?
Martin, som jag känner lite grann sedan vi arbetade i ett par styrelser tillsammans och åkte bil långa vägar till och från sammanträden, gjorde en så fantastiskt bra sak häromveckan. Numera arbetar han i Skövde, och han skrev såhär på Facebook:
Har du några kronor över och vill göra en insats för behövande i Skövde?
I dagarna har många av oss fått lön, och kanske får du som jag ibland en eller två kronor över.Här i Skövde samlar Svenska kyrkan tillsammans med Frälsningsarmén in kläder och annat till flyktingar och andra behövande. Hjälpen går till personer i Skövde.Förutom att man samlar in kläder förser man även behövande med schampo, duschtvål, tandkräm, tandborstar, dambindor, blöjor och tvättmedel.

Jag tänker för egen del att köpa in lite sådana varor och skänka till Lyktan. Du kan få vara med och bidra genom att swisha några kronor till mig. Jag ser till att handla in sådana saker man behöver och levererar det till Lyktan.
Varje krona räknas och hjälper!
Vill du vara med och bidra så kan du swisha pengar till mig, eller så kan du sätta in pengar direkt på Lyktans konto.
Mer information om lyktan och deras verksamhet finns på https://www.svenskakyrkan.se/skovde/lyktan
Om du vill swisha så har jag nummer [och här stod hans telefonnummer, som ni förstår — Annas anm].
Ge ett bidrag du också!
Lite senare visade han den här bilden:

Och skrev såhär:
Ett jättetack till alla som bidrog med pengar för att köpa nödvändigheter till behövande i Skövde.Detta kommer nu att levereras till Lyktan för utdelning förhoppningsvis redan i kväll.
Så enkelt och så bra, eller hur?
1. Ta reda på vad som behövs (i det här fallet visste Martin om ett slags motsvarighet till stadsmission — heter det inte stadsmission på din hemort, så hör med RIA/Hela människan, Frälsningsarmén, Svenska kyrkan, Vinternatt …).
2. Berätta för vänner och erbjud dem att vara med.
3. Gå till affären, handla och ta en bild.
4. Leverera till dem som behöver och rapportera till vänner och andra.
Jag vågar lova att det inte bara var jag som blev inspirerad av hur Martin gjorde det här. Så nu bad jag om lov att berätta vidare. Tack Martin för att du påminde om och visade att det inte behöver vara så svårt att göra något som behövs även om situationen är hur svår som helst!