Alla inspirationslistorna

Haklappskoftan är en av de nyaste modellerna.
Efter förmiddagen i Kungsportskyrkan i Huskvarna i lördags lovade jag Magdalena en lista med alla inspirationslistor som jag har gjort sedan jag började med den här bloggen. Det vore ju lite snålt att inte bjuda på en sådan här också, så varsågoda!
Här finns alltså gratisbeskrivningar till många enkla modeller och en del lite mer komplicerade (särskilt en del av de virkade filtarna kräver mycket arbete — men roligt arbete verkar det vara). Det är för hjälpstickningens skull jag har samlat ihop dem, men den som vill sticka till familj och vänner och släkt ska såklart känna sig alldeles fri att göra det — fint kan ofta bli fint i mer än ett sammanhang. Och enkla modeller inbjuder gärna till variationer, så om du till exempel gör en egen sorts Två trådändars lilla kofta eller Haklappskofta, visa den gärna så att fler kan få bli inspirerade!
Några ytterligare listor som jag har funderat på att göra är en med bara rätstickat, en med raggsockegrundkurser (ju fler, desto större chans är det väl att man hittar någon som passar?), en med stickade filtrutor, en med virkade filtrutor … men är det någon som saknas? I så fall vore det roligt att åtminstone försöka göra något åt det!
Sockor på två stickor 
Uppifrån och ner (koftor, tröjor, västar och slipovrar) 
Stickade västar 
Stickade filtar 
Stickade mössor, hjälmar och hättor till nyfödda 
Stickade koftor och tröjor till nyfödda 
Virkade filtar 
Beskrivningar som jag har gjort åt Järbo Garn och här på bloggen sedan den öppnades
 
Och så förstås: 
Adresser till organisationer som gärna tar emot