Tjuvtitt i vår chokladbok

Carines rutor hamnade på framsidan.
Carines rutor hamnade på framsidan.

Boken som vi gör tillsammans med Sackeus, Glad i choklad, åker också iväg till tryckeriet nu! I den har Magnus bilder (och mina) fått sällskap av bilder från kakaoodlingar i Sydamerika, där Sackeus har sina samarbetspartners. Jag hade ingen aning om att kakaofrukter var så färgglada — visst är det vackert? Överhuvudtaget var det ganska mycket som jag inte visste om kakao och kakaoodling och chokladtillverkning. Efter den genomgång som jag har fått under arbetet med den här boken känns det ganska omöjligt att köpa ”vanlig” choklad. Extra mycket sticker det i ögonen när den är riktigt billig … det är ju inte säkert att odlarna har fått mer betalt när den säljs till ordinarie pris, men det blir så mycket mer uppenbart när man till exempel får 400 gram för 30 kronor eller ännu mindre.

Såhär ser nyskördade kakaofrukter ut. Foto: Sackeus
Såhär ser nyskördade kakaofrukter ut. Foto: Sackeus

Vi har alltså använt Sackeus kakao och ofta också Sackeus rårörsocker och muskovadosocker till recepten i den här boken, och så Eguales chokladkakor (mest mörka men några gånger också mjölkchoklad och smaksatta).

Nu har det blivit dags att bjuda på en provbläddring, omslaget och en liten bunt sidor och baksidan. Här kommer det: provläs Glad i choklad

Önskar er allihop massor av chokladglädje!

1 reaktion på ”Tjuvtitt i vår chokladbok”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.