Tack från Slättmissionens Hjälpande Hand

En mycket liten har fått en mössa och värmer sig hos mamma. Foto: Slättmissionens Hjälpande Hand
En mycket liten har fått en mössa och värmer sig hos mamma. Foto: Slättmissionens Hjälpande Hand

IngridSlättmissionens Hjälpande Hand vill också säga tack till alla er hjälpstickare, hjälpvirkare och hjälpsömmerskor som har varit med i Kyrkkaffebloggens insamlingar.

Måste ju berätta hur kontakten med Ingrid uppstod: jag hade blivit inbjuden till Hjo för att berätta om Kyrkkaffe, eller om det kanske var Kärlek, nål och tråd, och vi var i en fantastisk lokal, jag minns den som ett kapell som hade blivit företagshotell och samlingslokal, och fick fint fika, och allting var så otroligt trevligt som det kan bli ibland när arrangörerna vill något bra och verkligen lyckas med att bjuda in. En av dem som var där sa att hon och hennes vänner arbetade för Slättmissionen.

Jag letade förstås efter en webplats dagen efter, men jag hittade ingen.

Dags att må lite bättre. Foto: Slättmissionens Hjälpande Hand
Dags att må lite bättre. Foto: Slättmissionens Hjälpande Hand

Ganska långt senare pratade jag med Annika, som är diakon i Olaus Petri församling i Örebro och som har bott i Hjo tidigare, och hon berättade om samma organisation. Nu fick jag reda på hela namnet — och hittade webplatsen.

Sedan var det många som ville ha något nytt att arbeta för när Värma liten-insamlingen, Kyrkkaffebloggens första (i samarbete med Dagen och PMU — minns ni?), var slut. Jag tror att det var Tina i Falun som verkligen fick mig att förstå att något måste hända. Så jag ringde till Ingrid och presenterade mig och frågade, och vi talade om Rumänien. Men så kom Ingrid på att hon ville berätta för mig om Sukuta i Gambia, en plats där hon hade hamnat lite grann mot sin vilja och där det fanns stora behov. Det blev Kyrkkaffebloggens andra insamling, och jag tittade på siffrorna igen i våras när jag skulle skriva om den i Garnglädje. Den fick mig att förstå att hjälpstickning var något som vi bara måste fortsätta med. Och det har vi ju gjort!

Vi har fortsatt att samarbeta, och vår gemensamma satsning för de romska barnfamiljerna och barnhemsbarnen i Rumänien tillsammans med Hemmets Journal resulterade i ungefär 10 000 plagg och filtar. Helt otroligt!

Här är en till som behöver lite extra. Foto: Slättmissionens Hjälpande Hand
Här är en till som behöver lite extra. Foto: Slättmissionens Hjälpande Hand

Jag vet inte hur många gånger jag har fått höra att Ingrids personliga tackkort gör det hela extra meningsfullt. Tack, Ingrid, för att du tar emot så mycket och ser till att det hamnar hos dem som behöver det, och tack för att du är så bra på att tacka!

Bilderna som Ingrid har skickat tillsammans med sitt tackbrev kommer just från Gambia. Det känns extra fint att sändningarna dit fortsätter efter den första som vi var med och fyllde tillsammans.

***

Jag vill bara skicka en stor kram och tacka  alla er som stickat och sytt till Slättmissionens Hjälpande Hand. Ni har varit fantastiska med alla era fina alster som ni gjort. Om ni visste hur många ni värmt och glatt i många olika länder.

Jag har sagt många gånger till min man Per vilka underbara människor det finns i vårt land, människor som både lägger ner tid och pengar för att glädja och hjälpa människor som inte har det så bra som vi.

Kläderna har gått  till olika platser i både Rumänien och Afrika. Igår skickade vi  även en lastbil till Ukraina med kläder som skall delas ut till bland andra flyktingar och andra behövande. I lasten var det många nystickade plagg som ni har gjort.

Vi är så tacksamma för allt ni gjort!!!

Om ni vill fortsätta att skicka till oss så tar vi med glädje emot det.

”Ni vet väl om att ni är värdefulla”

Tackkramar,

Ingrid Stridh

 

2 reaktioner på ”Tack från Slättmissionens Hjälpande Hand”

  1. Om du visste ,anna,vad det värmer hjärtat.Att få det där lilla kortet från Ingrid ♥ Några tanter i min bekantskapskrets har satt igång med stickning.Dom färdiga plaggen skickas via mej,sen kommer det ett litet ”tack” direkt riktat till tanterna.
    Vilken glädje det blir….det sporrar till ännu mer stickat.Dom får bekräftat att allt kommer dit det ska.Så än en gång en jättekram och stort tack till Er alla.♥

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.