Tack från Hjälpstickan

När jag plockade bort alla mina saker och papper på Libris i Örebro hände samma sak hela tiden: jag hittade små lappar, kort och brev från min mamma. ”Det var det här jag ringde om”, ”Kanske kan du ha användning för detta”, ”Vad tror du om det här?”, ”Titta vad jag hittade!”, ”Nu har jag provat mönstret som du skickade”, ”Här är receptet som du bad om” — jag har vetat det hela tiden, men det blev så tydligt: inga Kyrkkaffe-böcker utan min mamma, och inga garnböcker heller.

Att jag fick kontakt med Ulrica är också något att tacka min mamma för. Hjälpstickan hade varit med i ett reportage i en veckotidning. Jag höll på med Kärlek, nål och tråd. Min mamma skickade klippet, och jag tog kontakt med Ulrica och frågade om hon kunde tänka sig att bli intervjuad för boken.

”Det är ju en virtuell syförening du har startat”, sa jag.

”Oj, så har jag inte tänkt”, sa Ulrica. ”Men det kanske du har rätt i!”

Kärlek, nål och tråd trycks ju inte om mer nu, men intervjun finns att läsa här. Och i vintras samarbetade vi äntligen — Sticka & skicka IV var Hjälpstickans, Hemmets Journals och Libris gemensamma satsning för hemlösa på olika platser i Sverige och resulterade i nästan 5000 plagg (många av dem vantpar och sockpar förstås) under insamlingsperioden. Så nu har Ulrica skrivit en liten tackhälsning till alla Kyrkkaffebloggens hjälpstickare!

Som ni förstår måste jag själv trippeltacka: er som har stickat och virkat, Ulrica som hittade på det här underbara sättet att sprida värme, och så min mamma som hittade Ulrica. Tusen varma tack till er allihop!

***

Hjälpstickan-Ulrica. Foto: Hemmets Journal
Hjälpstickan-Ulrica. Foto: Hemmets Journal

Tack alla Kyrkkaffeläsare för ert engagemang!

Under hösten 2013 hjälpte ni till att få ett fasligt drag på Skicka & sticka tillsammans med Hemmets Journal. Säsongen 2013–2014 fick vi in över 6000 hemstickade bidrag som alla är distribuerade till hjälporganisationer där vi finns.

Tack också till Anna Braw som sedan starten av Hjälpstickan har stöttat vårt arbete och alltid haft nya crazy idéer. Tusen tack!

Nu startar en ny säsong för oss och allt du behöver veta finns på https://www.hjalpstickan.se. Sticka — och skicka eller lämna till en filial nära dig.

Och … sticka lugnt!

Ulrica

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.