Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Tack från AFFC och Manduar

Minns ni när det första resebrevet från Manduar kom? Med bilder av barn och nystan och med allehanda utmaningar i ett litet samhälle där det inte ens fanns rent vatten åt alla?

Nu vill Aspeboda Foundation for Children och Stickvarvet också säga tack till alla Kyrkkaffebloggens hjälpstickande läsare.

***

Textilhandarbete har blivit populärt i Manduar och ska på lite längre sikt kunna resultera i inkomster. Foto: AFFC

Textilhandarbete har blivit populärt i Manduar och ska på lite längre sikt kunna resultera i inkomster. Foto: AFFC

Vi på AFFC vill skicka en stor kram till er alla som på något sätt hjälpt byn Manduar!

Om det gick att förmedla den glädje och det HOPP som kontakten med Sverige gett kvinnorna så skulle vi alla också dansa av glädje precis som de!

Och det är inte i första hand för de stora sakerna —  förskolan, eller odlingshjälpen, eller ens vattenpumpen — utan denna kännbara omsorg de fått i form av blöjor och kläder till sina små och bindor till kvinnorna! De har gjort deras vardag lättare och mer hanterbar så att de fått mer kraft över till att kämpa med de stora bekymren.

Man kan tycka att det är konstigt att behöva skicka värme till Afrika, men det blir verkligen kallt och fuktigt där på nätterna och under regnperioden.

Och man kan undra hur mycket som egentligen behöver skickas. Är inte behovet mättat?

Men så är det inte, berättar Marie Boberg som har varit där. Förut, när de inte hade vatten, var det inte lätt att hålla de få blöjorna eller kläderna rena. Nu har de mer vatten och kan tvätta oftare, men de har dessutom fått kläder att byta med! Tänk att ha två tröjor…

Om det blir ett överskott av våra gåvor där så kan de ju byta eller sälja det till grannbyar.

Vardagsliv i Manduar. Foto: AFFC

Vardagsliv i Manduar — enklare med rent vatten mitt i byn. Foto: AFFC

Planen är att de ska starta egen produktion av kläder, och de ska börja sy skoluniformer nu i höst.

Men att få tag på tyg och garn är fortfarande en logistikfråga eftersom de inte har bil att ta sig till huvudstaden med. Vi jobbar på det. 🙂

Så tack, tack, tack alla villiga händer som har stickat, virkat och sytt till våra vänner  i Manduar!

Ni får GÄRNA fortsätta. I september går det ner en container till Gambia, och den får vi köpa plats i. Skicka era saker senast i slutet av augusti till Falun för att de ska hinna med denna gång. Men det blir säkert fler gånger!

Läs gärna mer på www.affc.se om allt det underbara som hänt i byn! Om vattnet som vi hoppas  ska ge dem möjlighet att få tillräckligt med mat för dagen. Om förskolan som ska ge barnen en annan möjlighet till kunskap, om syprojekt och stickglädje!

Nästa steg är att engagera de unga männen att ta ansvar och arbeta för SIN by!

Tack för att ni är med!
AFFC genom Carol, ansvarig för Stickvarvet

P.S. Och en rykande färsk insamling har startat: ”En trosa var — till Manduar!” 🙂 När du handlar trosor till dig själv, köp gärna ett par extra så kan de få åka till Manduar. De behövs! I alla storlekar … Och ni som åker till Ullared eller liknande ställen för att köpa garn, köp några trosor samtidigt så kan de ge stor glädje till en kvinna i Gambia. Skicka dem till Falun för vidare resa ner till byn: Marie Boberg, Gunnarsbo 98, 791 93 Falun. D.S.