Så måste det bli

Chokladstart. Foto: Magnus Aronson, Form: Maria Mannberg
Chokladstart. Foto: Magnus Aronson, Form: Maria Mannberg

Formgivar-Maria och jag var i stort sett klara med inlagan till Glad i choklad — men så fick jag ett litet infall. Vi tycker båda att det är roligt att fylla på böckerna med ”bonusmaterial” när alla recept och andra större texter är inlagda, och jag samlar alltid ihop mer än vad jag vet kommer att behövas för att det alltid ska gå att matcha bilder och recept med något roligt och bra. Själva matchandet står Maria för, så på många vis är hon lika mycket redaktör som jag. Ofta blir jag glatt överraskad över vad hon har valt och över hur bra det passar.

Inledningen till boken är kanske inte det viktigaste av allt i längden, men den är trots allt ett första intryck för många, och jag hade funderat mycket på hur just Glad i choklad skulle starta. Vi hade en bild av färgglada grytlappar där. Det var fint men inte riktigt så bra som det skulle kunna vara …

Då hittade jag något som Desmond Tutu har sagt.

Det tog en stund att få till det på svenska, men nu ligger det där, på ett vitt fat som jag tror att vi lånade av Ingrid, ovanför en hög Eguale-kakao, allt sett genom Magnus kameralins.

Visst är det så en bok om choklad måste börja?

(Kanske lite svårt att läsa i bilden när den är så liten, så här kommer det: ”Gör det goda i form av små handlingar där du befinner dig. Det är de små godhetsbitarna som, när de sätts samman, förvandlar världen.”)

2 reaktioner på ”Så måste det bli”

  1. Fantastiskt med en sådan god bok med choklad, DEN skall verkligen inhandlas. Jag håller med att den första sidan är trevligare med ett sådant inlägg, än grytlappar. Dessutom känns det väldigt ett och riktigt och viktigt att det är så med godhetsbitarna.
    Kram// Tina i Falun

  2. Carol Thuresson

    Mumsfilibabba!
    Denna bok kommer jag också att köpa 😀
    Alla dina böcker är ljuvliga och jag sprider dem så mycket jag kan! En kurskamrat som just fått veta att hon var gluten och laktosintolerant fick genast tipset om ”Hembakat för alla” som hon skulle beställa direkt, makens moster som hjälpstickar fick ”Värma en liten” och kollegan köpte ”Restvärme” då vi var på din föreläsning i Brämhult.
    Och ”Påtår” är ju omöjlig att få tag på! Den är t o m stulen från Borås bibliotek!
    Underbara Anna.. Tack för att du förgyller så mångas liv!

    Svar till Carol:
    O vad roligt att höra! Tack så väldigt mycket!
    Det är många som hjälper till och hjälps åt. Du är inräknad!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.