Nu behöver jag hjälp igen

Kär gammal favorit: Easy Peasy Beanie.
Kär gammal favorit: Easy Peasy Beanie.

God fortsättning, alla kyrkkaffevänner och hjälpstickare!

Det har varit lite tyst här, för jag åkte till Strasbourg på juldagen och stannade där till nyårsdagen. Här är anledningen!

Nu är det dags att fundera vidare på allt som ska hända i vår … och en av de sakerna kommer jag att behöva mycket hjälp med. Hoppas att det finns några som vill vara med!

Det är två saker som liknar varandra lite grann:

Dels behöver en rad beskrivningar, mest till barnkläder, provas. Jag har fått dem från olika håll, och hittat på några själv, och matematiken behöver kontrolleras, och så är det alltid bra att någon provar och säger om tillvägagångssättet är tillräckligt tydligt beskrivet.

Dels finns det ganska många idéer som består av en grundbeskrivning och ett variationsförslag som skulle behöva tillämpas i verkligheten och göras om till en ny beskrivning — blev det begripligt? Det kan vara maskantal som behöver räknas om, en tröja som blir en kofta, en kofta som blir en tröja, fler storlekar, en kofta som blir en väst … Skånekoftan och Kristbergskoftan är exempel på tidigare sådana experiment.

Så: är det någon som vill vara med på detta?

Jag hoppas kunna skicka ut allt material före mitten av februari, och sedan har ni någon månad eller så på er att prova och lämna respons. Sannolikt blir jag väldigt glad om jag får låna resultatet och fotografera, och ni kan bestämma om ni vill ha tillbaka det efteråt eller om jag ska skicka det vidare till någon av alla fina insamlingar.

Skriv en kommentar eller hör av er på adressen anna.braw[at]libris.se och berätta

1. om det går bra med bara stickat, bara virkat eller båda delarna

2. om det vore bäst med en beskrivning att prova eller roligt med något mer experimentinriktat

Också i år kommer det att födas många små vars föräldrar inte har möjlighet att ge dem allt som behövs. Och de som föddes förra året fyller ett i år — tänka sig! Så vi fortsätter att sticka och skicka, eller hur?

20 reaktioner på ”Nu behöver jag hjälp igen”

  1. Ann Flygare-Nilsson

    Jag kan hjälpa till, både stickar/virkar.
    Jag ser mig som ganska ny inom detta så jag vet inte om du har ngn hjälp av mig.
    Jag stickar/virkar sockor, pulsvärmare o smådjur.
    Ska börja på en mössa i olika färger, hmm, första saken med olika färger tillsammans.
    Har aldrig räknat om mönster. Men jag hjälper gärna till om du vill.

  2. Anneli Johansson

    Jag hjälper gärna till med både stickning och virkning till mönstertestning och ändringar! 😉

  3. Carol Thuresson

    Det ser ut att ha varit härliga dagar i Strasbourg! Gött 🙂
    Jag är till ingen hjälp vad gäller mönster eller provsstickning/virkning. Men hejar på alla som gör detta! Hoppas det blir en ny bok av det hela:-)
    Gott nytt varmt hjälpstickarår till alla!

  4. Jag är gärna med och hjälper till! Stickning hellre än virkning. Experiment/omräkningar är kul, men jag kan självklart provsticka om det behövs bättre.
    Skånekoftan håller på att få en matchande mössa. Efter ett antal olika experiment har jag nu en modell jag är nöjd med. När jag provstickat mönstret själv så skickar jag det till dig

  5. Hej Anna. Jag hjälper gärna till med något av detta. Kan både provsticka modeller och prova att göra om till annat/experimentera. Helst stickat. Virkning blir nog bäst om jag bara göra provmodeller. Inte så mycket experiment.

  6. Pia Larsdotter Dennerkrans

    Stickar gärna! Virka går också bra men då gäller det att det finns en beskrivning.

  7. Hej hopp
    jag sällar mig till Carol för jag är inte heller någon hejare på provstickning och mönster. Men hejar likt Carol på alla er som är fena på det.
    Jag vill dock vara med när det är dags att sticka och skicka.

  8. Hejsan, jag hjälper gärna till att provsticka. Jag fick ”Värma en liten” i julklapp av min dotter och idag har femtimmarskofta nr 3 blivit klar och jag kan nog säga att ingen är den andra lik eftersom det är roligt att göra varje kofta lite unik. 🙂

  9. Eva Petersson

    Ja, jag hjälper gärna till, både stickat och virkat. Det är så roligt och meningsfullt att få vara med på ett hörn!
    Eva Petersson

  10. Du har redan många hjälpande händer,men jag ställer också upp om det behövs fler.Du har verkligen haft det skönt.God fortsättning på 2014.Flitens lampa fortsätter att lysa hos mej även i år 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.