Magnus-dag i Lagunda

Blixterbodakoftan på fotodag i Björklinge. Foto: Magnus Aronson
Blixterbodakoftan på fotodag i Björklinge. Foto: Magnus Aronson

Ojojoj vad snabba ni var igår när vi delade ut garn! Det gick nog bara något mellan en halvtimme och trekvart efter att jag hade berättat om satsningen på Facebook innan alla paket var beställda! Och jag får be om ursäkt för att jag inte uttryckte mig tydligare — det var alltså via länken i texten som garnet skulle beställas, inte genom kommentarer här på bloggen.

Många har frågat om det bara är rosa koftor som behövs, och så är det naturligtvis inte. Koftor i alla färger behövs! Det var bara det att det råkade finnas rosa garn över, och Joakim och Anne (båda arbetar på Hemmets Journal) och jag kom på att vi kunde använda det till något bra.

Idag är det fotograferingsdag i Lagunda församling i Örsundsbro med Magnus och församlingens babykyrkis. Min kusin Sofia som är informatör där har ordnat så att vi får komma och pratat med alla. Så vad kan passa bättre än att visa en bild av Blixterbodakoftan från förra fotograferingsomgången, för drygt ett år sedan, när vi arbetade med Sticka & skicka? Jag sparade bilderna och beskrivningen när boken blev för full, men såhär såg koftan alltså ut då, stickad i två färger av ett akrylgarn som skulle ha stickor nummer sju. Det fungerar också, eller hur? Och hade jag tagit mig tid att göra det där som alla numera kallar för blockning, och kanske lagt koftan i press också, så hade nog inte framkanterna vikt in sig på bilderna …

Tvåfärgad.
Tvåfärgad.

Första gången jag stickade Blixterbodakoftan var det till en nyfödd flicka, Anna i Västervik. Då hade jag ett rött oidentifierat restnystan som jag hade fått av Tove och ett nystan beigeaktigt Raggigarn. Jag tog en bild av koftan innan jag skickade den, men vart har den bilden tagit vägen? Ni får nöja er med min försäkran att den passade under hennes första månader och blev tillräckligt lyckad för att jag skulle ge mig på att sticka fler och skriva en beskrivning …

Slättmissionens Hjälpande Hand tar mer än gärna emot Blixterbodakoftor och alla andra sorters koftor i de färger och garner som ni råkar ha hemma. Ha så roligt nu! Och tack alla som har stickat och skickat så underbart fina saker till vår fotograferingsdag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.