Klimatsmart mat

Mormors rabarberkaka är ett av recepten i klimatsmart-häftet.
Mormors rabarberkaka är ett av recepten i klimatsmart-häftet. Rabarberbladet plockade jag i Elinnes trädgård i Garphyttan en lördagseftermiddag för ett par veckor sedan.

Hur gick det med recepttävlingen som jag skrev om i april?

Tack väldigt bra!

Jag var på prisutdelning i biskopsgården i Västerås för ett par veckor sedan, men det var så väldigt mycket annat som hände just då, så jag bestämde mig för att spara den rapporteringen ett litet tag. Det var intressant och trevligt — och gott, för vi blev bjudna på klimatsmart middag med vinnarrecepten som meny! Och som bordskamrater fick jag Västerås kommuns energiinformatör (som frågade om det var jag som hade gjort Fester med rester — återvinningscentralen i Västerås kommun köpte ju in ganska många exemplar av den när den var ny), en pastor som hade bytt yrke och blivit ansvarig för frukt och grönsaker i en matbutik, ett av Västerås stifts stora Mocambique-hjärtan (han heter Pelle och råkar dessutom vara vän med fotograf-Magnus) och så Margareta som har samordnat hela tävlingen. Gissa om det blev intensiva samtal runt bordet. Bland annat fick vi höra om en stor internationell middag som kyrkor i Västerås ordnar varje år — en fantastisk idé vad jag förstod.

Och vet ni vad? Margareta och en formgivningsbyrå har samlat ihop recepten i ett elektroniskt häfte som man kan hämta alldeles gratis här. Hoppas att många blir inspirerade!

 

1 reaktion på ”Klimatsmart mat”

  1. Ja, det fanns många goda idéer där! Jag hoppas på bättre lycka för egen del nästa gång om det blir en liknande tävling.
    Vet du förresten om mitt bidrag ens kom med i tävlingen? Jag fick inget bekräftelsemail eller nåt, tänkte om jag kanske råkade fasta i nåt skräppostfilter eller så. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.