Klänningsrapport

Numera klänningssömmerskor och klänningsskräddare. Foto: Birgitta Arnlund
Numera klänningssömmerskor och klänningsskräddare. Foto: Birgitta Arnlund

Nu sys det klänningar för fullt i Loki!

Jag berättade ju om ”affärsidén” för några dagar sedan: att alla som vill kan vara med och stötta de sömmerskor och skräddare som Linda snabbutbildade, och att det är så enkelt som att 75 svenska kronor blir till lön för skräddaren, ett stöd för verkstadens fortsättning och, just precis, en klänning till en av de många Loki-flickor vars föräldrar inte riktigt klarar ekonomin.

Linda var i Loki i några veckor och koncentrerade sig på att lära en mindre grupp att sy på symaskin och en större grupp att sy för hand. Omlottklänningarna är en enkel modell som var bra som nybörjarprojekt — men de är ju så fina också, och praktiska eftersom de passar under en längre tid än de flesta andra barnkläder.

Färdig klänning. Foto: Birgitta Arnlund
Färdig klänning. Foto: Birgitta Arnlund

Så nu fortsätter klänningstillverkningen för fullt, och de tyger som används är de mycket färgglada tryckta bomullstyger som nästan alla Kenyaresenärer blir lite förälskade i — ofta med stora mönstermotiv. Så ni som har en färgstark flicka i närheten här i Sverige: det går bra att beställa en klänning från Loki och få den levererad hit om ni skulle vilja! Skriv till birgitta.arnlund[at]gmail.com och gör upp om storlek och leverans. Kanske går det att önska färg eller mönster också. Passa gärna på att ”köpa” en till en Loki-flicka samtidigt, så att flickan här i Sverige kan få en klänning och en bild av en syskonklädd syster långt bort! Skulle inte det vara en perfekt skolavslutningspresent om drygt en månad?

Linda hade också med sig en praktisk tygkasse med axelrem på sin resa (inköpt i Grekland!), och när hon var i Loki kom hon på att hennes elever skulle kunna sy sådana. De har blivit ett populärt projekt, och också de kan levereras till Sverige.

En av Lindakassens kopior. Foto: Birgitta Arnlund
En av Lindakassens kopior. Foto: Birgitta Arnlund

En väska kostar 100 kronor, och det enklaste är om leveransen kan vänta till i sommar när Birgittas man Kea reser till Sverige. Men den som är beredd att betala porto kan säkert få en innan dess. Fråga Birgitta om färgkombinationer och mönster ifall det är viktigt. Eller betrakta det som ett trevligt lotteri …

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.