Hjälpstickan-setet hos Hemmets Journal

Mössan.
Mössan.

Det gick inte riktigt så snabbt som jag hade tänkt, för en massa andra idéer och plikter kom emellan, men nu har jag levererat det hela till Hemmets Journal, och det finns på deras webplats. Varsågoda, alla!

När vi satte igång med Sticka & skicka IV, tillsammans med Hjälpstickan, sålde Hemmets Journal nämligen ett paket med sex hekto grått ullgarn och beskrivning till halsduk, mössa och vantar (garnet är förresten på rea nu — finns här!). Jag tyckte att det såg helt rätt ut för vad Ulrika brukar beskriva som sobra herrplagg och tänkte att det vore bra med några riktigt enkla modeller på två stickor för alla oss som inte är helt hemma med strumpstickor och sådant.

Vantarna.
Vantarna.

Som sagt, det tog lite extra tid … och så skulle jag ju sy ihop dem också … och hitta en fotomodell … men nu finns alla beskrivningarna här. Halsduk (som knappt hade behövt någon beskrivning, jag vet), mössa, vanter, sockor. Varje modell har också förslag på några variationer.

Det går att sticka alla sakerna med enbart räta maskor, utan resår i början, men jag tycker att det är lättare att sy ihop dem om man stickar sista maskan på alla varv avig och sedan lyfter den när man börjar på nästa varv.

Den som har annat garn kan prova och räkna sig fram till lämpligt maskantal och sedan låna koncepten och sticka på ögonmått.

Hoppas att beskrivningarna kan komma till användning! Hjälpstickan arbetar vidare — om resultatet av Sticka & skicka IV kan man läsa här — och tar gärna emot mer!

1 reaktion på ”Hjälpstickan-setet hos Hemmets Journal”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.