Flitiga teststickare

Måd har provstickat Elis. Nu är beskrivningen lite bearbetad så att "stjärtlappens" form är tydligare.
Måd har provstickat Elis.

Det är inte så länge sedan som jag bad om hjälp med att testa Knappmakerskan Marias båda nya koftmodeller Elin och Elis.

Vilken aktivitet det blev!

Jag skickade ut beskrivningarna till lite fler än vanligt, för det är bra att få synpunkter, och just den här gången var det bara två beskrivningar som behövde testas. Annars har jag oftast låtit två personer prova varje beskrivning.

Gun-Britt har provstickat Elin.
Gun-Britt har provstickat Elin.

Det visade sig att det här med hur man skriver om ökningar orsakade lite huvudbry, så det har vi fixat nu. Tydligast blev det på den rundade lappen i ryggen på Elis-koftan — den ser lite olika ut i de olika teststickarnas versioner. Och det är ju också spännande på sitt sätt!

Ingen nyhet men väldigt roligt ändå: hur olika samma plagg kan bli när garnet byts ut!

Gun-Britt hade Carolina-garn hemma och stickade Elin med det och stickor nummer 4. Knapparna blev många barns favoriter: Hello Kitty. Den koftan har fått glada tillrop på Facebook där jag visade den!

Soili stickade båda två.
Soili stickade båda två.

Soili stickade snabbt som ögat båda koftorna, den ena i enfärgat och den andra i flera färger. Här kan man se att Måd och Soili har läst ökningsinstruktionerna i början av Elis-beskrivningen lite olika — men det är ju förhoppningsvis fixat nu. Och båda varianterna blev fina, eller hur?

Den variant som har väckt allra mest uppmärksamhet hittills är Måds mångfärgade Elin-kofta. Tänk att en rätstickad spädbarnskofta kan se så sofistikerad ut! En liten extrapoäng är det förstås att färgskiftningarna blir annorlunda på det smalare framstycket eftersom garnet räcker till bredare ränder där.

Här har Måd stickat Elin.
Här har Måd stickat Elin.

Vi får se om Måd kan berätta vad garnet heter, så att ni som vill härma kan få tag i rätt sort. Det ska nog vara ”randigt” garn för att bli riktigt bra, regelbundet randat — inte ”mönstrat”, för det blir mest rörigt när det används till rätstickning.

Uppdatering från Måd: garnet är Marino Soft från Cewec, 100% akryl. 100 gram = 330 meter. 19 maskor på stickor 4–4½.

Ni som fortfarande provstickar, glöm inte att skicka bilder när ni är klara, och att förse oss med era synpunkter! Maria och jag blir så glada båda två.

Eftersom vi har förenklat och förkortat beskrivningarna lite grann nu finns det en ny chans om det är någon mer som vill testa. Skriv i kommentarfältet i så fall!

 

 

10 reaktioner på ”Flitiga teststickare”

  1. Johanna Andersson

    Hej. Jag teststickar gärna. Jag har själv massor av överblivet garn hemma som jag gärna använder mig av.

  2. Inga-LillForsberg

    Hej. Jag vill gärna teststicka. Alltid kul med nya enkla snygga mönster. Glad sommar. Inga-Lill

  3. Ingrid Ahnelöv

    Hej!
    Ja! Nu känner jag mig så pass ”uppvärmd” på stickning att jag gärna vill provsticka!
    Ha en skön sommar!
    Ingrid

  4. Hejsan
    Jag har gjort Elin och precis börjat med Elis. Ser ut som om jag och Måd tolkar ökningarna i början på samma sätt. På det viset blir det ”fel” i den sista ökningen mellan 48 och 50 maskor så jag antar att Soili tänkte rätt! 🙂
    Tar därför gärna den nya beskrivningen.
    Kram Mie

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.