Fler fina koftor

Kombinationskofta.
Kombinationskofta.

Det blev väldigt många som provstickade Knappmakerskan Marias två koftor Elin och Elis — och det var roligt och bra, för vi hade ju också två versioner av båda beskrivningarna att testa.

Anneli gjorde en kombination av Elis baksida och Elins framsida och fick ytterligare en ny modell. Kanske en Elias?

Ingela, som stickar till en insamling i en församling där hennes faster är med, provade Elis. Nu ska ”han” få åka till Ryssland, där mammor som kommer till ett hjälpcenter för att föda får med sig ett startpaket med kläder från Sverige hem. Man kan gissa att en handstickad kofta blir extra uppskattad, särskilt om barnet inte har några släktingar som kan ställa upp med handgjord omsorg.

Ingelas Elis.
Ingelas Elis.

Båda de här modellerna finns alltså med i boken Garnglädje, som kommer i augusti om allt går som det ska. Jag läser korrektur för fullt den här veckan, och det är alltid lite nervöst med alla siffror som ska bli rätt i stick- och virkbeskrivningar, så jag har tagit Maria och Ylva och Maja till hjälp — de läser sina egna beskrivningar, och jag är visserligen alltid väldigt tacksam över alla er som hjälper till med allting, men just nu är jag lite extra tacksam att jag inte är ensam!

Inom några dagar hoppas jag att min kollega Marita kan ordna så att alla ni som vill kan förhandsbeställa boken. Bra eller hur?

5 reaktioner på ”Fler fina koftor”

  1. Carol Thuresson

    Underbara koftor!
    Lycka till med alla siffror och genomgångar..
    Väntar med spänning på dessa ljuvliga böcker 🙂
    Kram!

    Svar till Carol:
    Tack! Skickar berömmet vidare till Maria och stickarna!

  2. Jag är också supernyfiken på boken.
    Den kommer säkert att vara välfylld med”matnyttiga”beskrivningar.
    Det är så superbra med dom här böckerna.Nu slipper man leta efter bra mönster.Allt finns i dessa böcker som du Anna ser till att vi får njuta av.Du och alla dina medhjälpare ska tusen tack för allt arbete ni lägger ner:)
    Kram !

    Svar till Soili:

    Tack kära Soili! Och mycket av inspirationen kommer ju från dig!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.