En lysande idé

Intervju inför konserten -- faksimil ur Nerikes Allehanda.
Intervju inför konserten — faksimil ur Nerikes Allehanda.

De senaste veckorna har min gamla körkollega Jenny — vi sjöng tillsammans i Olaus Petri Cantores när jag var ny i Örebro — sisådär varannan dag berättat om en stor plan som hennes pojkar har haft.

Första gången jag hörde om den var faktiskt för flera månader sedan. Om häromdagen blev den verklighet!

Gustav och Ludvig spelar fiol på Betelkyrkans musikskola i Örebro.

I vintras kom Gustav på att han skulle kunna använda sin musik till något bra. Han ville ordna en konsert för att samla in pengar till barn som inte har det så bra. Mamma Jenny och resten av familjen sa inte att det var omöjligt utan hejade på honom, så han pratade med sin fiollärare, med gruppen där han och Ludvig spelar och med musikskolan. Planeringen kunde börja.

Konsert. Bild lånad av Jenny Holmberg.
Konsert. Bild lånad av Jenny Holmberg.

Marknadsafton i Örebro, en dag när många människor är ute på stan, blev ett bra datum. Eftersom Gustav och Ludvig och deras grupp spelar enligt Suzuki-metoden kan de nästan alla sina stycken utantill, så gruppen kunde helt enkelt ställa sig ute på Betelkyrkans innergård och spela — inga notställ behövdes. Två konserter blev det.

Och resultatet? I den här lilla intervjun gissar Gustav på mellan tusen och tre tusen kronor. Men när bössorna var tömda och allt var räknat hade det blivit 6 364 kronor till Rädda barnens katastroffond.

Hurra för Gustav och hans idé — och för musikskolan och fiolgruppen som bestämde sig för att vara med!

(Och en nyhet som den här måste ju vara ett av de allra bästa sätten att önska alla en glad nationaldag. Så: glad nationaldag, alla Kyrkkaffebloggen-läsare!)

2 reaktioner på ”En lysande idé”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.