1, 2, 2, 3

Två exemplar av Katarinas bok.
Två exemplar av Katarinas bok.

Det har ju varit så otroligt roligt att arbeta med Kyrkkaffebloggen — fastän jag var helt emot bloggandet innan jag satte igång.

Så nu innan jag avslutar det hela tänkte jag att det får bli en liten flyttstädningstävling som ett slags tack (underdimensionerat men från hjärtat) till er som har varit med här på olika sätt: läst och kommenterat, gästbloggat, bara läst, ställt upp som provstickare, experimenterat åt mig och så vidare och så vidare. Att ha den här bloggen som ett soloprojekt hade verkligen varit helt irrelevant!

Det här har jag blivit påmind om medan jag har plockat ihop mina flyttlådor:

Ett exemplar av Solveigs bok.
Ett exemplar av Solveigs bok.

* Jag har ett exemplar av boken Solveigs vantar — något för er som tycker att mönsterstickning är vackert och roligt (att sticka eller att bara titta på)

* Marita gav mig en gång två handarbetsmåttband i form av små svarta får som hon hade hittat i en Rättvis handel-butik. Möjligen kommer de från The House of Fair Trade, men de finns inte i sortimentet där nu, så jag är inte säker

* Hemmets Journal har försett mig med två exemplar av Katarina Docks bok Katarinas handarbete

* … och jag har sparat tre exemplar av det nummer av Expressens pysselmagasin där Sticka & skicka var med i form av Carols jordgubbsrippelmössa och bärmössor

Två måttband till stickningen eller virkningen.
Två måttband till stickningen eller virkningen.

Är det någon som vill vinna en bok, ett måttband eller en tidning? Skriv i kommentarfältet så är du med och tävlar — och berätta gärna om vad du arbetar med just nu (jag tänker mig hjälpstickning eller annat handarbete eftersom alla vinsterna har med det att göra). Gör det före fredag så drar jag sex vinnare då! Drömmer du särskilt om en av vinsterna så skriv gärna det också.

(Vad jag vet just nu kommer jag inte att ha tillgång till internet hela den här veckan, så det kan dröja lite innan kommentarer dyker upp om de kommer från någon som inte har kommenterat här förut. Men jag klickar in er när jag får tillfälle, och alla har lika mycket chans att vinna!)

32 reaktioner på ”1, 2, 2, 3”

  1. Jag virkar filtar till världens bebisar. Oftast köper jag garnet på second hand. Därför pusslar jag ihop olika grovlekar på garn och behöver ibland mäta så att filtarna får rätt storlek. Alltså skulle jag gärna vinna ett måttband. Att får – helst svarta – dessutom är mitt absoluta favoritdjur gör sitt till att jag blev så förtjust i just måttbanden.

  2. Marianne Fröding

    Katarinas bok skulle jag vilja vinna! Önskar jag hade ett kryddmått av ditt engagemang! Lycka till på nya uppdrag

  3. Vantboken skulle jag inte ha något emot att plocka inspiration från.Just nu virkar jag små hättor,i en egen frihandsvariant.Tar en”nypa här och en nypa där”vips blir det något nytt.Lycka till med ditt nya uppdrag.Kram ♥

  4. Christina Duvenett

    Vad roligt och inspirerande! Jag skulle bli jätteglad över boken Solveigs vantar eller Katarinas bok. Stickar just nu till babypaket som bl.a. kommer att skickas till Panzikliniken. Stickar också till Manduar och Slättmissionens hjälpande hand.
    Innan jag tog upp hjälpstickningen igen så stickade jag mönsterstickade vantar som jag gav bort i present. Om jag vinner Solveigs vantar kommer jag att fortsätta sticka vantar och sälja för att samla in pengar till något biståndsprojekt. Min tanke är att köparen bestämmer garnsort och betalar garnet+ 100-150 kr för att jag stickar vantarna. Att sticka vantar är ett lagom stort arbete att sitta med på pendeltåget till jobbet.

  5. Hej, jag vill vara med och vinna ett av priserna.
    Just nu stickar jag mössor o vantar o ska börja på en kofta.
    Alla dessa skickas till behövande.
    Vill göra mer men tiden springer i väg.
    Om jag får önska mig ett av priserna så vill jag gärna vinna ”Solveigs vantar”, men alla priserna är superfina.
    Mvh Ann i Hälsingland

  6. Just nu stickar jag 2 ingenjörskoftor av ett garn jag ”råkade” hitta på rea. Det är tjockt och mjukt, och då får jag ju glädjen att räkna om mönstret så att det passar garnet 🙂 Pysselmagasinet har jag redan, och ett fint sköldpaddsmåttband från IM har jag också, så om jag vinner vill jag helst ha en av böckerna.

  7. Jag håller just nu på med att kroka bindor, som jag ska skicka till AFFC. Jag har 8 st färdiga och flera ska det bli.
    Jag håller också på och stickar filtar i dominostickning. De ingår i babypaket, som vi i stickcaféet håller på med. Det är
    otroligt kul att hålla på med detta.
    Om jag har turen att vinna, vill jag helst ha vantboken.
    Hälsningar
    Monica

  8. Lena Martinsson

    Jag stickar till Manduar och till Slättmissionen . Det blir väl mest blöjbyxor och koftor. Tacksam för vilken vinst det än kan bli.

  9. Carol Thuresson

    Sorgligt Anna..
    Men du vänder det till glädje, med att dela med dej av det du fått – som alltid!
    Jag är gärna med i utlottningen och tar den vinst jag får. Men ett får-måttband eller en tidning vore skoj 🙂
    Jag stickar mössor (ovanligt väl?) som ska säljas för AFFCs räkning och en sjal som MÅSTE bli klar till jul! Kram

  10. Jag syr bindor, blöjor och stickar babykläder till Manduar och Slättmissionen. Nu ska jag prova på att sy babybyxor.

  11. Här är det en liten kofta i restgarn på gång. I veckan väntas garn + påbörjade saker som ska göras klar, det kommer i ett paket på posten. 🙂

    Hoppas att vinna Katarina Docks bok.

  12. Maritha Lechnio

    Tack för alla inspirerande blogginlägg om hjälpstickning o stickade, alla böcker om stickning o kakor, om fair trade o de underbara kortfilmerna med julspel från Nya Zeeland. Jag har alltid nåt på gång med stickor o garn, några filtar o garn som väntar på att bli mössor till babypaket. Jag vill gärna vinna någon av böckerna eller tidningen. Lycka till med ditt nya jobb!

  13. Maria Andersson

    Jag har fastnat för Riga-klänningen! 5 st har det blivit i sommar. Lätta att sticka och jättegulliga. Tacksam för valfri vinst, men lite extra sugen på vantboken…

  14. Kerstin Lindberg

    Jag håller på med ett par änglavantar ur ”Solveigs vantar”.
    Har lånat boken på biblioteket. Helt underbar.

  15. Just nu har jag en barntröja, stl 2-3 år på stickorna. Jag skulle hemskt gärna vilja vinna Katarinas bok.

  16. Tack Anna för allt du lärt mig.

    Just nu stickar jag västar till Manduar, stickar pulsvärmare till Svalas projekt, syr dambindor till kvinnor runtom i världen, syr trosor samt en hel del till.

    Fick jag önska någon vinst så skulle det vara vantboken som jag lånat flera gånger på bibban. En fantastisk bok.

    Önskar dig stort lycka till med vad du än kommer att göra i framtiden. Vi är många som kommer att ha dig med i vårt handarbete för välgörenhet i framtiden.

  17. Lena Eriksson

    Hej Anna,
    Min hobby är sömnad så jag syr en hel del barnkläder till AFFC, har precis sytt 4 par hängselshorts och en kjol, nu ska jag sy t-shirts till detta, barnen måste ju ha något på överkroppen också. 😉
    Åh så gulliga fåren är, skulle jag ha turen att vinna så skulle jag bli glad över att få ett får-måttband, det skulle ju passa mig extra bra eftersom jag syr.
    Önskar dig stort lycka till med vad du än ska göra i framtiden, fast det är tråkigt att du slutar men vi kommer säkert att stöta på varandra ändå (hoppas jag), på handarbete för välgörenhet och kanske på hemmets journal där jag är KittyoFreddy.
    Ha det så jättebra! 🙂
    Kram Lena

  18. Margareta Pettersson

    Jag skulle gärna vilja vinna något, brukar inte vinna. Just nu stickar jag min 4;e Sukutakofta och sockor till den förra.

  19. Jessica Jansson

    Jag stickar en sukutakofta i ett självrandande garn just nu. Panzi ligger mig fortfarande närmast mitt hjärta. Jag skulle bli glad om jag vann Katarinas handarbete eller Expressens pysselmagasin. Tack för all inspiration Anna <3
    /Jessica i Nyköping

  20. Liselott Reuter

    Vantboken skulle vara trevlig att vinna. kanske man kan sticka sig ett par eller två till vintern
    Kram
    Liselott

  21. Anita Karlsson

    Har precis kommit igång med hjälpstickning. Har min första femtimmarskofta på stickorna och har samlat ihop material för att sy bindor. Alla vinster är fina men vantboken vore trevlig att vinna.

  22. Stickar och skickar till Slättmissionen med jämna mellanrum.
    Solveigs vantar vill jag gärna vinna!
    Kommer att sakna ”Kyrkkaffe”.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.