Sveriges bästa kyrkkaffe

Kyrkkaffe-Anna på kyrkkaffe i Helgeands församling i Lund i söndags. Foto: Magnus Torle
Kyrkkaffe-Anna på kyrkkaffe i Helgeands församling i Lund i söndags. Foto: Magnus Torle

Idag är det extra roligt — idag är det dags att berätta något som har planerats ett bra tag:

Var med och utse Sveriges bästa kyrkkaffe!

Det är Libris förlag, tidningen Dagen och Sackeus som bjuder in.

Tidningen Dagen skriver mycket om det idag: Daniel Grahn tänker på Boston och svenskt kyrkkaffe i sin ledare och uppmanar oss att låta kyrkkaffet bli en motkraft mot alla sorters hat, Josefin Lilja har intervjuat mig om arbetet med kyrkkaffeböckerna, tre svarar på frågan om varför de är med på kyrkkaffet, och så finns det recept förstås.

Vad man gör för att vara med?

Berätta om det bästa kyrkkaffe du har druckit. Det kan vara ett som du är med och ordnar, ett som din församling bjuder in till eller ett som du har besökt. Du kan berätta hur du vill: i ett brev, en punktlista, en dagboksanteckning, ett bildspel, en film …

Skicka det till feature[at]dagen.se och skriv Sveriges bästa kyrkkaffe på ämnesraden (eller skicka ett brev till Sveriges bästa kyrkkaffe, Dagen, 105 36 Stockholm).

Församlingen som du har nominerat kan vinna 100 kilo bryggkaffe av märket Kyrkkaffe från Sackeus!

Det kommer mer om detta framöver, såklart! Lite mer detaljerade tävlingsregler och sista datum för att skicka in ett bidrag, till exempel. Men börja fundera redan nu!

2 reaktioner på ”Sveriges bästa kyrkkaffe”

  1. Halmstad Pingstkyrka har haft Kyrkkaffe nu i ett antal år. För det mesta är lokalen välfylld och barnen och de unga är alltid med. Brukar vara trevligt. Smörgås som man oftast får göra själv ,kaffe,the,saft o.s.v. Ibland är det någon eller några som bjuder gratis alla på tårta el.dyl. Alltid en överraskning vad som vankas…. Vi har en Kyrkkaffekommite´,som består av frivilliga,som känner att detta är samling som ger gemenskap åt alla.

    Svar till Kristina:
    Vad fint!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.