Slättmissionens Hjälpande Hand i Sukuta

Här har ett klassrum fått nya möbler från Sverige. Foto: Ingrid Stridh
Här har ett klassrum fått nya möbler från Sverige. Foto: Ingrid Stridh

En del av er (nämligen Linda och Ulla och ett par andra provstickare, och Jennifer som har bidragit med en variant på modellen) vet redan att Slättmissionens babytröja är med i Sticka & skicka. Där passar den bra — en äkta hjälpstickningsmodell, smart och enkel och fin!

IngridSlättmissionens Hjälpande Hand skickade ju massor av bilder från Sukuta Health Center i Gambia för ett par veckor sedan. Sjukhuset fick utrustning och förbrukningsmaterial, en skola fick skolbänkar, en del kläder delades ut direkt och en del kommer att delas ut på förlossningsavdelningen framöver om jag har förstått saken rätt. Man kan misstänka att en och annan Slättmissionströja bor i Sukuta nu — och vid det här laget finns de alldeles säkert på många andra ställen i världen också!

Mössprovning vid Sukuta Health Center. Foto: Ingrid Stridh
Mössprovning vid Sukuta Health Center. Foto: Ingrid Stridh

Här kommer ett par bilder till ur den jättestora leveransen. Om jag kunde lära mig att göra bildspel skulle ni kunna få se ungefär hur många som helst …

Men en glad nyhet kan jag i alla fall förmedla: Ingrid tycker att kontakten med Sukuta har fungerat såpass bra, och hon fick så klara besked om behoven där, så det kommer med största sannolikhet att packas ytterligare en container som skickas dit. Ett gyllene tillfälle att fortsätta hjälpa till, alltså! Ingrid tar gärna emot några fungerande trampsymaskiner om någon har, och är det någon som arbetar på en skola där fungerande stolar och bänkar ska bytas ut mot nytt eller i något vårdsammanhang där det är utrustningsbyte på gång, hör med Ingrid om det som blir över hos er kan komma till användning i Sukuta istället.

2 reaktioner på ”Slättmissionens Hjälpande Hand i Sukuta”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.