Saker som är på väg

Babypaket. Foto: AFFC
Babypaket. Foto: AFFC

Det blir Gambia idag igen här — för det finns nyheter från AFFC också!

Anita och fyra andra från stiftelsen flög ner för några dagar sedan, och Carol, som inte är med på resan, berättar om vad som är på gång:

Just nu befinner sig alltså fyra kvinnor och en man från AFFC i Manduar.

Äntligen blev det möjligt att åka för att lämna över allt som har kommit in under olika insamlingar och att köpa och installera de nya trampsymaskinerna!

Jag har bara fått små glimtar av vad som hänt hittills där borta. Det var klart läskigt då de skrev att det var oljebrist i Gambia och att man var tvungen att köra till Senegal (!) för att köpa bensin! Skulle de kunna ta sig till Manduar överhuvudtaget?

Men nu är de framme i byn, och vi hoppas att det ska gå bra med allt som är tänkt. De ska jobba på olika fronter: odling, hälsorummet, hantverksrummet, utbildning i hemsjukvård, mer handarbete och hållbar odling.

En bränslesnål spis ska också byggas i anslutning till den nya förskolebyggnaden som förhoppningsvis kommer kunna invigas under besöket.

Ryggsäckar med sjukvårdsmaterial. Foto: AFFC
Ryggsäckar med sjukvårdsmaterial. Foto: AFFC

Och alla fadderbarn kommer att besökas. Bråda dagar!

Anita kommer att ge en fullödig reserapport till oss alla här på Kyrkkaffebloggen när de är tillbaka. Hon har lovat att ta massor av bilder.

Tack alla ni som varit med och gett, stickat, virkat, sytt och på annat sätt bidragit till att de nästan omöjligt kunde få med sig allt!

Stort tack också till flygbolaget som lät dem resa med övervikt på bagaget utan extra avgift.

Tänk att vi alla har varit med och gjort SKILLNAD!

Glädjehälsningar från

Carol

3 reaktioner på ”Saker som är på väg”

  1. Tina Olander

    Helt Fantastiskt underbart roligt att de nu Äntligen har kommit iväg.och att dessa personer nu är på plats i Manduar / Gambia.

    Det är så otroligt många människor som har gjort enormt jobb av alla de olika slag innan resan kunde planeras, En stor ELOGE till alla som har hjälpt till med litet och med stort!

    Nu har nästa stora fas kommit för gruppen som skall göra allt jobb i Manduar tillsammans med befolkningen.i Manduar . Vi får verkligen önska dem Stort Lycka Till// kramar
    Tina

  2. Så härligt att se att allt är på plats, alla dessa fina alster! Ber att Gud ska vara med i det fortsatta arbetet som följer och att allt praktiskt ska lösa sig till det bästa! Gud välsigne er och ert arbete!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.