Lite mer barmhärtighet och kärlek

Skjortor från Umeå till Rift Valley i Kenya. Foto: Linda Westermark
Skjortor från Umeå till Rift Valley i Kenya. Foto: Linda Westermark

Om temat för idag är barmhärtighet och kärlek, då känns det ju extra viktigt att visa några av alla exempel på att sådant finns här i världen! Det är ju inte alltid det intryck man får när man läser en vanlig dagstidning …

En fin sak som hände helt nyligen var att några av Loki-Birgittas vänner bjöd henne hem till Sverige så att hon skulle få träffa sina barnbarn.

Birgitta har barnbarn i Umeå — och där bor ju också Linda som har arbetat med att designa enkla kläder som Birgittas kvinnogrupp i Loki kan sy. Första steget var dockkläder för att det skulle kännas roligt och enkelt, men tanken är såklart att det ska kunna bli barnkläder och mer så småningom.

Klänningar som också får följa med till Loki. Foto: Linda Westermark
Klänningar som också får följa med till Loki. Foto: Linda Westermark

Linda fick reda på att Birgitta var på väg och skyndade sig att fråga om de inte kunde ses. Det kunde de! Så nu har Linda överlämnat en hel liten rad med bomullsklänningar och bomullsskjortor som hon hade sytt sedan senaste leveransen.

Som tur var fotograferade hon dem innan dess så att alla vi andra kan få lite inspiration. Visst är de vackra?

En annan sak som man kan bli glad av är att Jennifer har fått berätta om sitt handarbetande och sina hjälpinsatser i VLT.

Och en tredje är något som Gunnel just berättade här i kommentarfältet:

Jag måste få berätta: idag slank jag in på en garnaffär, såg att de hade rabatterat pris på Järbo Vinga, utmärkt till filtar. Jag dristade mig till att fråga om det gick att få lite extra rabatt när stickningen skulle gå till välgörande ändamål. Jodå, jag fick 10% ytterligare och köpte 6 nystan á 100 gr. Därutöver sa expediten att jag kunde få deras restgarner. Det kunde handla om garner som legat i skylten och blivit något solblekta, utgående färgpartier mm. Hon försvann in på lagret och kom tillbaka med en kasse full med olika garner, bomull, ull-akryl, merino baby-ull. Jag blev helt tagen. Ett tips till alla stick/virkvänner: garner som legat i skylten och blivit lite solblekta har nog alla garnaffärer. Jag måste dra ihop några vänner för att få allt garn uppstickat. Tack till Ljungqvists garn på Odenplan, Stockholm.

Hurra, hurra!

1 reaktion på ”Lite mer barmhärtighet och kärlek”

  1. Glad, glad, glad blir man av sånt här! =-D
    Och vilken bra idé att fråga i garnaffärer.
    Härlig påsk till alla!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.