Hängslebyxor av T-shirt

Hängslebyxor av företagströja.
Hängslebyxor av företagströja.

Det blev ju något av massproduktion av mjuka byxor förra veckan, och tio par blev ganska lika varandra, men jag provade en annan modell också, efter den här beskrivningen som jag har sparat ett tag. Egentligen tänker jag mig att den kan passa extra bra om man har en tröja med lång eller kort knappslå framtill — då kan man använda den som en praktisk eller vacker detalj istället för att tycka att den är i vägen.

Den här gången använde jag en mycket gammal företagströja från Libris (man ser bara lite, lite av trycket), och så sprättade jag bort en nacklapp ur en av den blivande pappans skjortor och satte den mitt fram.

Som mönster använde jag helt enkelt ett par köpta hängslebyxor. De hade fötter och var mycket smala, men jag utnyttjade tröjans fåll och lät fötterna sticka ut, och så klippte jag på fri hand den form som byxorna i beskrivningen hade. Det var bra att få rätt proportioner på allt bara.

Kantbandet som också blev knytbandshängslen är en överbliven bit av en annan tröja. Jag klippte så rakt jag kunde och pressade en fjärdedels bredd inåt från vardera sidan. Det vek upp sig direkt, men vecken syntes lite och var till god hjälp när jag sydde.

Vad jag misslyckades totalt med var grenkilen. Den blev väldigt ful och fick hela plagget att bli snett, så jag tog bort den igen och lovade mig själv att göra det mycket bättre nästa gång. Jag blir inte riktigt klok på beskrivningen. I boken Baby Cool, som jag lånade på biblioteket ett par dagar senare, finns ett tillvägagångssätt som jag tror kan fungera och dessutom en mall.

Nu återstår det att se om byxorna fungerar — vad tror ni? Är överdelen kanske för vid så att ”hängslena” åker ner?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.