En flod av hjärtan

Louise Nordlund med alla hjärtan. Foto: Erikshjälpen
Louise Nordlund med alla hjärtan. Foto: Erikshjälpen

Sådärja, nu är det nästan dags att summera den första etappen av Sticka & skicka III — hjärtinsamlingen. 2255 hjärtan finns det på Erikshjälpen i Holsbybrunn just nu. Helt otroligt! De är vita, grå och röda, och de glittrar, och de kommer från alla möjliga håll i Sverige. Så bra blir det när det är många som hjälps åt, eller hur?

Louise Nordlund, som är ansvarig för insamling och kommunikation på Erikshjälpen, har tillsammans med sina medarbetare börjat med nästa etapp: varje hjärta sätts ihop med en dubbelvikt julklappsetikett som förklarar vad hjärtat är till för, varifrån det kommer (att det är vår gemensamma satsning alltså) och vad det innebär för båda mottagarna, den som får hjärtat och den som får nyttan av pengarna som samlas in. Ni ska snart få se såklart!

Redan nu kan man beställa sina julhälsningshjärtan här. De säljs i paket med tre hjärtan + tre etiketter. Snart kommer de också att dyka upp i Erikshjälpens gåvoshop, och då kommer det att finnas fler betalningsalternativ än faktura.

I början av november sätter Erikshjälpens medarbetare igång med att skicka ut hjärtan till alla som har beställt. Sedan fortsätter de att skicka ut fram till några dagar före jul i takt med att beställningarna kommer. Om alla hjärtan blir beställda för 50 kronor styck blir det mer än 110 000 kronor till barns skydd i Indien, Kambodja och Moldavien och kanske på fler håll. Imponerande eller hur?

2255 hjärtan -- hurra! Foto: Erikshjälpen
2255 hjärtan — hurra! Foto: Erikshjälpen

Råkar det vara så att någon har virkat eller köpt garn för att virka men inte hunnit posta resultatet till Erikshjälpen än, så gör det! Så länge som julkampanjen pågår finns det ju avsättning för hjärtan.

Lägg gärna ut hjärtlänken på bloggar och Facebook och Twitter och Instagram och var ni nu har kontakt med andra som vill eller kan tänkas vilja göra något för utsatta barn (en del av oss behöver ju ibland en liten uppmuntrande knuff i rätt riktning för att göra något extra bra). Det är ganska många av oss här i Sverige som inte alls behöver fler saker i julklapp, men ett reflexhjärta kan passa på många ställen, och gåvan till barns skydd borde ju göra vem som helst glad. Ett hjärta för barns skydd är helt enkelt årets bästa julklapp — inte sant?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.