Den goda örtsåsen från Amorgos

Biffarna får sällskap av örtsås idag.
Biffarna får sällskap av örtsås idag.

Till squashbiffarna, morotsbiffarna och spenatbiffarna från Amorgos i Grekland passar den här örtsåsen alldeles utmärkt. Den passar å andra sidan alldeles utmärkt till mycket!

Har man alla tre biffsmetarna i täckta skålar i kylskåpet kan man steka biffar till lunch en dag och till kvällsmat ett par dagar efteråt. Såsen blir bara godare dagen efter. Vill man variera lite grann kan man lägga en biff i ett hamburgerbröd och klicka sås på eller servera dem med mycket sallad eller med kokt potatis.

Det här är underbar sommarmat. Tack Ann!

(Alla recepten är hämtade ur Tillsammansmat.)

Paprikapulver ska det vara!
Paprikapulver ska det vara!

5 dl rucolasallad
alla färska eller torkade örter du får fatt i, utom mynta
3 dl färsk persilja
3 dl grekisk yoghurt
salt
peppar
paprikapulver

Kör de gröna bladen i mixer (spara ett par kvistar eller blad att dekorera med). Tillsätt yoghurt och smaka av med salt, peppar och paprikapulver. Smakerna utvecklas, så gör den gärna dygnet innan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.