Stickvarvethälsningar

Det har kommit ett brev från Carol igen!

***

Tina har sytt byxor och skjorta till Manduar av en kasserad vuxen-T-shirt.

Idag hörde en kvinna av sig till Marie i Falun och frågade hur mycket som saknades till den andra trampmaskinen. Hon ville gärna sponsra med resten “till sina medsystrar” som hon så underbart uttryckte det!

Så nu kommer kvinnorna i Manduar att få sina två maskiner!

Och 200 mössor och skjortor och sockor som fortsätter att komma till Maries postlåda varje dag. Brevbäraren har jobbiga dagar däruppe!

Alla eventuella pengar som kommer till Stickvarvet framöver kommer gå till tyg och garner till kvinnokollektivets verksamhet.

Det senaste projektet är att vi ska göra ett sjukvårdsrum i förskolebyggnaden som ska börja byggas i byn. Så jag jagar bandage och annat första hjälpen-material. Det som startade med några mössor för min del kanske kommer att utveckla sig till en förlossningssäng …

Det blir många stunder vid datorn med mail och Facebook – men ack så roligt det är!

Hälsningar,

Carol

***

Från AFFC:s Facebook-sida:

Stickvarvet: tre vinnare har lottats fram och får genom Carols försorg sitt pris.

Ungefär 200 mössor har nu kommit in, och ett femtiotal tröjor och sockor. Allt kommer så småningom att packas till babypaket för att levereras till Manduar vid kommande resa.

Allt är så otroligt välgjort och alla bidragsgivare skall känna i sitt hjärta att de kommer att sprida värme och glädje till mammorna i vår by. Pengar till en symaskin [detta var alltså innan medsysterna hörde av sig — Kyrkkaffe-Annas anm] har också kommit AFFC till del genom Stickvarvet.

Carol kommer att sammanställa beskrivningar till enkla modeller, vilka kommer att finnas i ett stickhäfte för kvinnorna i koperativet. Tanken är att vi packar garn, beskrivningar och stickor eller virkkrok i set för utdelning till kvinnorna.

4 reaktioner på ”Stickvarvethälsningar”

  1. Det är ett enda stort mirakel detta! Sitter här med ett stort leende på läpparna när jag läser det jag själv skrivit.. För det är så fanstastiskt vad vi alla gjort tillsammans!

  2. Bibbi! Det var en akutsnabb fråga! 😉 Skicka det till Marie Boberg i Falun (samma adress som i Stickvarvet) Tack kära du ifall du kan bidra!

  3. Ja det gäller ju att smida medan järnet är varmt så det är bara att köra på.
    Jag skickade ett paket till Falun idag. Plåster och lindor. Jag har skrivit lite om det på min blogg.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.