Koftor och blöjor

Femtimmarskofta och impulsmössor.

Jag tror minsann att Femtimmarskoftan har kommit för att stanna. När jag såg den första gången på en amerikansk webplats (en ganska dålig bild var det, så jag förstod inte riktigt potentialen i modellen) hade jag inte sett något liknande någonstans här. Och nu är den överallt! Roligt.

Soili har stickat två till — nummer sex och sju sedan Sukuta-insamlingen började — och meddelar att när hon har tio packar hon en låda och postar dem till Skara (adressen finns på länken ovan).

Färdiga tygblöjor som Henrietta har sytt av återvunnen flanell.

Och så var det det här med tygblöjor … Det har blivit en väldig aktivitet i helgen — Henrietta sydde åtta stycken direkt, och flera andra har också anmält att de sätter igång. Hurra!

För er som inte har möjlighet att handarbeta men som ändå vill hjälpa till kan tygblöjor också vara ett bra tips. Man kan hitta buntar med begagnade som småbarnsföräldrar säljer på Blocket och andra andrahandsplatser ibland — då är det bara att slå till och skicka dem till Ingrid i Skara! Eller också köper man nya. Jysk kallar sina för tvättlappar och säljer dem väldigt, väldigt billigt. Ellos har ekologiska som kallas för filtar (!).

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.