Idag börjar Sticka och skicka!

Såhär ser vår insamlingssymbol ut.

En stor nyhet idag:

Libris förlag och Kyrkkaffebloggen kan tillsammans med Hemmets Journal och Erikshjälpen berätta att nu börjar Sticka och skicka!

Det är ett samarbete som vi har planerat ett bra tag och som innebär att Hemmets Journals och Kyrkkaffebloggens läsare och Erikshjälpens vänner kan göra en gemensam insats för de nyfödda på sjukhuset i Mpongwe i Zambia.

Att det behövs babykläder där kan läkaren Britt Gustavsson från Huddinge berätta om. Hemmets Journal har intervjuat henne om hennes två perioder som volontärläkare på sjukhuset — läs intervjun här!

Såhär presenteras Sticka och skicka hos Hemmets Journal:

Under två månader samlar vi in mössor, tröjor och andra babyplagg till små barn i Zambia.

Sticka och skicka pågår från 1 oktober till 1 december. Målet är att samla in så mycket kläder som möjligt till nyfödda i Zambia.

Babykläder är en bidragande faktor till att mammor tar sig till sjukhusen och får genomgå en säker förlossning. De får även glädjen att ta med sig något rent och fint hem till sin nyfödda baby. Kläderna distribueras genom Human Bridge och Erikshjälpen samordnar insamlingen.

Barnläkaren Britt Gustafsson kommer i vinter att volontärarbeta på ett sjukhus i Zambia genom Skandinaviska Läkarbanken, och är mycket positiv till initiativet:

– Det känns väldigt spännande att kunna vara en del i denna insats som är en otroligt viktig del i vårt arbete, säger Britt som hoppas på att kunna dela ut stickade babykläder från Sverige till många nyfödda barn som behöver värmas.

Målet är att varje nyförlöst mamma som lämnar sjukhuset ska få med sig ett paket som innehåller det mesta som en liten baby behöver men alla babykläder är välkomna.

Hit skickar du kläderna:

”Sticka och skicka”
Human Bridge
570 15 Holsbybrunn

Hoppas att vi blir riktigt många som hjälps åt med detta! Sprid gärna informationen, och kopiera gärna insamlingssymbolen och lägg den på bloggar och Facebooksidor med länk hit, till Erikshjälpen eller till Hemmets Journals insamlingssida!

17 reaktioner på ”Idag börjar Sticka och skicka!”

  1. Åh tralala! 😀 Det var det här du gick och ruvade på Anna! Jätteroligt med ett nytt babyprojekt! Tänk att det värmer så i hjärtat när det är små nya liv man kan värma… Ska spridas!!

    Svar till Carol:
    Just precis. Hemskt bra om du hjälper till att sprida informationen!

  2. En liten fråga…
    Får man sy även till detta projektet eller är det uteslutande garnrelaterat?

    Svar till Klockarbarn:
    Vad bra att du frågade! Erikshjälpen kommer att skicka ut kompletta babypaket och har alltså väldigt stor användning för sydda babykläder. Roligt om du vill vara med!

  3. Jag är självklart med,på detta projekt, så undebart att få fortsätta sy och och göra ”gott” för dessa små i livet, och försöka göra deras start i livet lite bättre.

    Jag skall sprida vidare// kramar
    Tina i Falun

  4. Då är det alltså bara att fortsätta när sista paketet till Sukuta har skickats iväg senare i veckan. 🙂

    Svar till Linda:

    Ja, om man vill! Och det vore ju jätteroligt om du vill förstås.

  5. För oss som inte kan sticka (eller om det bara är jag), är det okej att skicka virkade plagg?

    Svar till Erika:
    Det går jättebra! Virka på!

  6. I fredags var jag på bokmässan och hittade den söta lilla stickboken ”Att värma en liten”. Tänkte att det blir fint då jag älskar att sticka och virka och dessutom går och bär på en liten som beräknas komma till världen i januari.

    Kollade inte så jättenoga i boken där utan köpte den och började läsa på spårvagnen hem. Tänk, den var ju så mycket finare än vad jag först trodde! Bestämde mig genast för att börja sticka och virka till något välgörehetsprojekt och har nu på morgonen även involverat mina kollegor i detta eftersom vi tillsammans brukar har pysselkvällar. Satt sedan och googlade runt lite för att se vilka stick- och virkprojekt man skulle kunna delta i och snubblade över denna sida! Som sedan visar höra samman med boken som jag köpte i fredags! Cirkeln är sluten!! Räkna med min hjälp!

    Svar till Zarah:
    Å, vilket roligt meddelande att få! Hälsa dina arbetskamrater och säg att ni är hemskt välkomna att vara med, allihop!

  7. Jag är med så klart.Har informerat och länkat i mina båda bloggar.
    Jag minskar ner mina planerade julklappsstickningar.
    Det här känns viktigare.Min familj vet hur jag tänker…så dom har inget emot din idé.

  8. Finns ett behov av sydda mössor? Gör en liten pengainsamling på egen hand till en av Erikshjälpens projekt (rent vatten i Kenya) där jag syr just barnmössor. Det vore roligt att kunna bidra till detta på något sätt också.

    Svar till Lina:
    Vilken jättefin idé med din insamling!
    Sydda mössor till Sticka och skicka, det är mycket välkommet. Skicka gärna bilder hit innan du postar dem!

  9. Oh vad roligt! Har stickat och sytt babypaket till Röda korset men det har upphört. Det skulle ges pengar i stället. Kul att börja sticka och sy igen men tyvärr alla resttyger och restgarner är slut -måste fixa det på något sätt.

    Svar till Gun:
    Roligt att du är med! Skulle du vilja ta emot lite tyger och garner? I vilken del av landet bor du?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.