Fullt i Evas soffa

Mössutställning. Foto: Eva Marklund

Igår skickade Eva en bild från sitt vardagsrum. Hon hade lagt ut alla mössor som hade kommit då i soffan. Men nu har det kommit ännu fler!

Den 12:e april flyger Evas läkarkollega till Nepal för att arbeta på Tansen Mission Hospital ett tag och tar med sig så mycket det bara går av det som har kommit in. Eva och jag listar ut hur resten ska kunna komma fram så snabbt och säkert som möjligt.

Igår var det en läsare och stickare, Bibbi, som frågade vilken kyrka som står bakom insamlingen. Eva svarar:

”Hej Bibbi!
Det är ju egentligen ingen kyrka, utan tanken kom upp när jag satt och tittade i Värma en liten och mailade Anna om boken och att jag har varit i Nepal och träffat de små barnen. Och vips var tanken född: vi stickar.
Själv tillhör jag EFS, och sjukhuset i Tansen ingår i UMN, United Mission to Nepal.”

Såhär presenterar UMN sig på sin hemsida:

Ett av Lindas set. Foto: Linda Westermark

United Mission to Nepal (UMN) strives to address root causes of poverty as it serves the people of Nepal in the name and spirit of Jesus Christ. Established in 1954, UMN is a cooperative effort between the people of Nepal and a large number of Christian organisations from nearly 20 countries on 4 continents. Multicultural teams of Nepali nationals and volunteer expatriate staff work alongside local organisations in less developed areas of the country, building partnerships that lead to healthy, strong and empowered individuals, families, and communities.”

Måste ju också visa Lindas senaste uppfinning — set med skjorta och byxor i babystorlek. Visst är de fantastiskt söta?

 

4 reaktioner på ”Fullt i Evas soffa”

  1. Vilken samling. Vi i Kulturstickan i Varberg har nu ca 20 mössor som går iväg denna vecka. Har också 15 fina trikåmössor som visserligen varit använda men är fina. Kan de gå med de också?

    Svar till Ingrid:
    Skicka dem så ska vi se till att de kommer fram! De behövs säkert.

  2. Jag har skickat en mössa – men är rädd att den kanske inte kommer fram till Eva i tid, jag såg det här uppropet i sista minuten men ville ändå försöka med ett bidrag.
    Ska ni skicka paket direkt till sjukhuset även efter att Evas vän har rest? Är det i så fall möjligt att sticka och virka fler mössor, västar e.d. (om behovet finns)?

  3. Pingback: Nepalkläderna på väg | Kyrkkaffe

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.