Ett lästips

Läs, läs, läs!

Min kollega Ingrid är faktor. Det är hon som räknar ut var vi ska trycka alla våra böcker. Så alla tryckerier och tryckeriagenter skickar överdådiga julklappar till henne (inom det lagligas gränser förstås) och bjuder henne på olika mingel och middagar så snart de har chansen.

Ibland har jag tänkt att det skulle vara roligt om åtminstone någon kände samma impuls att fjäska lite för mig. Inte för att jag skulle känna mig helt bekväm med det, utan för att … tja … det är roligt med överraskningar!

Igår träffade jag av ”mina” författare, Malina, på ett konditori i Malmö. Träffar man någon som räknar sig som en av Tårtordens systrar måste man ju gå på ett riktigt konditori.

Hon ville berätta att hennes bok, Det är som det är, kommer ut på polska senare i år. Det är nästan alltid vi på förlaget som har hand om kontakten med utländska förlag annars, men Malina hade redan gett ut två böcker på det här stället och de ville ha den tredje också. Vi firade med kaffe, grönt te och en liten liten chokladapelsinkonditoribit.

Men innan dess hade Malina hållit ett litet tal och överlämnat ett slags presentuppsättning. Detta är vad jag fick:

* en kvist lila syrener som doftade fantastiskt

* en bit hembakad vallmokaka och ett halvt löfte om receptet (men bara om jag säger att den är det godaste jag någonsin har smakat)

* en liten plastficka med guldtråd som ska bo i min plånbok för att påminna mig om att det alltid finns en guldtråd i allt

Och så kassen som detta låg i — ”You’re Outstanding” stod det på den. Sådana får man när man köper bröd på ett nyöppnat franskt bageri i Malmö. Men i alla fall!

Jag blev så glad för alltihop, så nu vill jag packa små presentkassar till var och varannan vän.

Men innan dess måste jag säga: grattis Polen som får ta del av Malinas bok snart! Och alla som kan svenska, ta och läs den, hörni! Ett litet recensionsklipp ur Modern Psykologi: ”… en  stark berättelse om kvinnlig vänskap och om hur ett dödshot kan locka fram livsnerven och närvaron i nuet.”

2 reaktioner på ”Ett lästips”

  1. Det är verkligen något speciellt med påsar… Igår läste jag en liten artikel om att packa picknick-mat i påse – en till var och en. Det såg så mysigt ut att jag fick lust att genast börja vira in dubbelsmörgåsar i smörgåspapper och packa ned papperssugrör och prickiga servetter. Tyvärr ösregnade det ute, så det hade fått bli en inne-picknick i så fall;)

    Men så snart jag får minsta anledning ska det allt bli en ”pås-picknick”!

    Hoppas på mer ”pås-bloggande” från dig framöver:) Du måste rapportera om du gör någon fin pås-present!

    Häslningar från Maja

  2. Carol Thuresson

    Och hoppas du får fler påsar Anna!! Ska genast kolla upp Malinas bok.
    PS: Maja du hade ju ett härligt vallmokakerecept…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.