Vi gör fler

Ena boken som trycks om.

Det har varit många som har velat ha böckerna i Lilla Kyrkkaffe-serien de senaste månaderna. Vi tyckte att vi tog i så att vi nästan sprack förra året när vi tryckte om allihop, men oj vad de tog slut snabbt! Så nu trycker vi om Långpannans lov och Mat i långpanna till att börja med. De trycks i Lettland den här gången (ett par tidigare tryckningar har vi gjort i Kina, och någon i Italien!), och de finns i lager igen om en månad eller så.

Den som kom för sent till bokhandeln och behöver ett långpannerecept precis NU kan leta bland långpannerecepten här på Kyrkkaffebloggen tills de nya böckerna anländer.

4 reaktioner på ”Vi gör fler”

  1. Jag köpte boken ”långpannans lov” och trodde att jag skulle baka stora satser eftersom det står på sidan 3, att långpanna är lika stor som en spisplåt. Min spis är 60 cm och alltså inte den största bredden. Jag kan inte få smeten til t ex ”Kladdkaka med havregryn” att räcka till till denna storlek, utan måste ta en mindre plåt. Det vore ju bra om man skrev i recepten hur stor plåt man menar, eftersom det tycks vara olika uppfattningar om detta. På sidan 8 nämner man en ”liten” långpanna till 25 x 40 cm. Har även sett 30 x 40 cm i andra sammanhang. Detta att man inte riktigt vet hur stor plåt det ska vara, förtar glädjen med baket, eftersom jag trodde att det skulle vara enkelt att bara använda ugnsplåten. Har ni provat recepten innan ni gav ut dem.? I så fall undrar jag : Vilket mått har en långpanna, enligt Er mening?
    mvh Berit

    1. Kyrkkaffe-Anna

      Hej Berit!
      Vad roligt att du också är långpannebakare! Och att du har hittat Långpannans lov!
      Som du säkert har läst i bokens förord så utgår vi från att långpannor är lite olika stora, för det är de ju. Och eftersom boken bygger på inskickade recept från olika bakare så är de inte standardiserade för ett enda ugnsmått. Men jag har själv bakat de flesta av recepten i lite olika ugnar utan problem. Det man får göra är att anpassa gräddningstiden lite och, ibland, möjligen göra en och en halv sats.
      Önskar dig lycka till med bakandet och mycket bakglädje!
      Hälsningar från Kyrkkaffe-Anna

    1. Kyrkkaffe-Anna

      Lycka till Berit! Kladdkaka med havregryn är en favorit! Och märker du att det behövs så ta alla mått gånger en och en halv.
      Många hälsningar från Anna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.