Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Vart man kan skicka

Yemenvästen.

Det kom en fråga från Christina:

Hej Anna!

Jag håller på att sticka Yemenvästar av mina restgarner. Läste på Baltazars hemsida att man kan ge dem till en insamling för Vitryssland.
Maria visste inte någon adress men rekommenderade mig att skriva till dig för att kanske få den.

Hälsningar,

Christina

***

Hej Christina!

Nu har jag pratat med Gundla, hon som har förmedlat 12 000 västar till Yemen och som berättade i Värma varandra att hon nu ger dem till en Vitrysslandsinsamling istället.

Hon berättade att det är en driftig privatperson som sköter den klädinsamling till Vitryssland som hon känner till och att de inte kan ta emot så mycket mer än det de får just nu.

Men det finns ju andra som behöver babysaker och som gärna tar emot!

Knit One 2 Save One är en liten organisation som samlar in kläder till babypaket i Sydafrika och England och delar ut dem på BB-avdelningar på några platser i Sydafrika. Jannice som startade organisationen är ena halvan av ett sydafrikanskt-zimbabwiskt par som just nu bor i England. Snart kan man läsa mer om hennes arbete i Värma en liten!

Knit One 2 Save One
c/o Jannice Schneeberger
No 11 Yattendon Court
Yattendon
Berkshire
RG18 0UT
Storbritannien

Baby Pack Project startades av en kvinna som såg en nybliven mamma komma ut från en klinik i KwaZulu Natal med sitt nyfödda barn insvept i tidningspapper. Numera är det Val Bailey som tar emot paket med babykläder och bygger ihop dem till startpaket som delas ut på BB och av socialarbetare.

Val Bailey
Baby Pack Project
Box 654
Shelly Beach 4265
Sydafrika

Maja på Husmorsskolan skickade just en länk till en insamling av just Yemenvästar — i Finland, och målet är Etiopien! Kontaktperson är Pirkko Tuppurainen, pirkko.tuppurainen@sekl.fi. ”Hoppas att vi får många västar från Sverige!” skriver hon. Man kan posta sin låda direkt:

Black Lion Hospital
P.O. Box 5657
Addis Abeba
Etiopien

Jag har hört om några andra insamlingar och håller på att kontrollera de uppgifterna, så det kan dyka upp fler adresser!