Stickcafé! — provstickare och provvirkare sökes

Carines bullar.

Igår tog jag Krösatåget till Skillingaryd för att träffa Carine. För något år sedan hörde hon av sig och berättade lite om en bokidé som hon hade. I vår ska den bli verklighet!

För några år sedan förberedde Carines församling sin årliga försäljning, och några mammor hörde av sig till Carine och berättade att de hade sett så fina virkade kakor och tårtor. Om det fanns sådana till salu, då skulle nog många barnfamiljer vilja köpa dem.

Carine tittade på bilderna som hon hade fått, köpte garn och lagom tjocka virknålar och satte igång både sig själv och resten av handarbetarna i församlingen. Försäljningen blev en succé.

Carines chokladbröd.

Men sedan kunde Carine inte sluta tänka. Visst borde det gå att göra mycket mer än bakelser och cupcakes och chokladbollar? Visst borde man kunna göra det lite bättre också? Finare, mer naturtroget? Och klassiska svenska kakor?

De senaste åren har Carines finska pinnar, chokladbröd, kladdkaka, Napoleonbakelser, kärleksmums och maränger gjort succé på marknader och kyrkförsäljningar.

— På en marknad var det en som kom förbi och såg långpannan med kärleksmums som stod framme, berättade Carine igår. ”Såhär kan ni inte ha det — ni kommer att få hälsoskyddsinspektören på er”, sa han. Då förstod jag att han trodde att det var riktiga kakor!

Carines idé var att vår Lilla Kyrkkaffe-serie borde utökas med en bok där man fick virka och sticka alla kakorna istället. Gissa om vi blev charmerade!

Carines kakfat.

Det är många modeller som ska med i boken. Så nu behöver vi hjälp av dig som kan tänka dig att provvirka eller provsticka (det finns några få stickade modeller) för att se så att Carines beskrivningar är lätta att förstå och så att det inte har smugit in några missar.

Vill du vara med?

* hör av dig här via bloggen eller skriv till anna.braw[a]libris.se

* Carine skickar en beskrivning till dig

* du testar den och berättar hur du tyckte att den fungerade

* du får förstås behålla resultatet och beskrivningen för eget bruk men inte sprida den vidare eftersom den kommer i boken

* du kan testa mer än en om du tycker att det är roligt

* du får gärna sprida vårt lilla rop på hjälp via din egen blogg!

Roligt eller hur?

Boken kommer att heta Stickcafé — söta kakor, bullar och tårtor från bakbordet och handarbetskorgen, och den kommer alltså ut i vår. Det här med bakbordet ber jag att få återkomma om, för det ska också bli roligt!

23 reaktioner på ”Stickcafé! — provstickare och provvirkare sökes”

  1. Hej Anna!
    Och det här är helt perfekt för min kompis Tina som har virkat massor med de mest ljuvliga kakor och bakverk. Och fort går det oxå! Dessutonm har hon hjälpt någon att skriva korrekt mönster till de här skapelserna. Hör av dej till henne på tina@olandersresidens.se och hälsa från mej! Jag är helt säker på att hon ställer upp med glädje! Kära hälsningar från Anita

  2. Jag kan tänka mej och bli test stick- virkare. Har stickat massor och virkar en heldel. Har gjort några egna mönster. Är inte rädd för att göra många försök till det blir rätt.

  3. Anna AMA Glavenhult

    Hej.

    Jag har gjort en del bakverk och amigurumis och hjälper gärna till och testvirkar alla ”recept” om ni vill?

    Mvh Anna/AMA

  4. Malin Kristoferson

    Hej
    Vad roligt med en bok med riktigt svenska kakor.

    Jag ställer gärna upp och testvirkar eller stickar om det behövs fler.
    Har tidigare virkat en hel del både kakor och bakelser och amigurumisar + annat klassiskt.

    Hälsn Malin

  5. Åh så kul!
    En anledning till att jag vill lära mig virka mer är just att kunna göra kakor och så.
    Som det är nu skulle jag gärna testa stickmönster. Eller om det finns nå’t riktigt enkelt virkdito – kanske vore bra om en nybörjare testar:)
    Mailar!

  6. Hej!
    Vill gärna vara med och testa en virkbeskrivning. Jag är stor fan av dina böcker och skulle bli väldigt stolt om jag fick bidra till ännu en i din serie.
    Hälsningar
    Marita Fehrm
    Fjugesta

  7. Hejsan!
    Jag vill väldigt gärna hjälpa till att göra kakor o dyl. till boken, jag experimenterar själv med att göra sådana,
    Med vänliga hälningar
    Mona
    Ps. Jag mailar adressen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.