Sticka för Japan

Maja på Husmorsskolan fick höra om en fin idé igår och skickade den vidare (tack så mycket!): någon har designat ett mönster till stickade inneskor och säljer det på stickplatsen Ravelry för $2,50 — som går till Röda Korsets hjälparbete i Japan efter jordbävningen och tsunamin. Nu har några svenska stickare startat en kollektivblogg för ett så kallat KAL, knit-along, där alla som stickar efter samma mönster skriver och fotograferar. Att sticka för att hjälpa Japan är en bra och rolig idé också eftersom ett par av de senaste årens stora handarbetsflugor, amigurumi och tawashi, kommer från pyssliga japanskor!

Min faster Monica som i många år var Svenska Dagbladets Japan-korrespondent har blivit ombedd att kommentera nyheterna från Japan på flera håll. Länkar till några av hennes artiklar, radioinslag och TV-inslag finns på hennes hemsida, och hos Atlantis förlag kan man läsa om hennes stora bok om Japans historia, Trollsländans land, som kom ut förra året.

(För att kunna använda Ravelry och köpa mönstret till Japan-tofflorna ordnar man sig ett konto där. Att försöka få tag i mönstret på något annat vis eliminerar ju liksom hela poängen …)

1 reaktion på ”Sticka för Japan”

  1. Så roligt att du hjälpte till att sprida idéen! ”Tossorna” är dessutom väldigt fina och mönstret verkar innehålla en del roliga utmaningar, exempelvis en alternativ uppläggningsteknik. Så fort jag har avslutat det som finns på stickorna just nu, ska jag ge mig på de här Japan-tofflorna!

    Hoppas att fler hänger på!

    Hälsar Maja

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.