Predika om mat

Foto: Magnus Aronson

Här är något så osannolikt, så festligt och så rätt att vi bara måste prata om det en stund: en predikotävling! Där ämnet är mat (och matens vägar i världen)! Och där förstapriset är en resa till den stora kristna konferens (med mattema!) där predikan ska hållas! 

Alla som är med i någon kyrka är välkomna att delta, står det. Vilken kristen kyrka som helst. Man får själv välja bibeltext/er/ att predika över. Och lekmannapredikanter är välkomna. Också sådana som aldrig har stått vid en ambo förr. Juryn kan ju bara läsa predikan innantill när bedömningarna ska göras. Fram till 30 mars kan man skicka in sitt bidrag. 

Skynda och delta, alla ni som har något på hjärtat! 

Det ska tilläggas att det även för Kyrkkaffebloggen känns lite främmande med tävling i predikande, men ämnet är ju bibliskt och viktigt, minst sagt. 

(Arrangör av tävling, Food for Life-kampanj och konferensen Church Week of Action on Food är The Evangelical Advocacy Alliance. Konferensen hålls i Génève i Schweiz den 10–17 oktober i år. Tack till Martin Garlöv för tipset! Carina som bloggar för POSK, Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan, kommenterar tävlingen här.) 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.