Kyrkkaffebloggen fyller ett år!

Boken som satte igång alltihop.

Imorgon, den 9 juni, är det ett år sedan Kyrkkaffebloggen startade!

Sedan dess har det blivit 280 inlägg, många kommentarer och massor av roliga kontakter med gamla och nya kyrkkaffevänner.

Recept och handarbetsbeskrivningar, förstås. Två av de mest populära är Kladdkaka med havregryn (det finns faktiskt en speciallänk med bara långpannerecept!) och Femtimmarskoftan.

Det har lottats ut ljusstakar från Betlehem, garn från Odensvi, dinkelpaket från Wästgötarna och uppfordrande korsstygnsbörsar från Hebron. Sexton Fredagsförebilder har utsetts.

Vi har hunnit trycka om flera av böckerna, några av dem mer än en gång, och det har kommit två nya utgåvor av boken som satte igång alltihop, Kyrkkaffe.

Vi har släppt ut två upprop, ett om mat som har blivit över — det håller nu på att förvandlas till boken Fester med rester — och ett om pilgrimsliv.

Vi har presenterat tre nya böcker: Värma varandra, Värma en liten och Restvärme.

Carolina Klintefelt har gästbloggat från Ekerö. Och Birgitta Arnlund från Kenya!

Så det har på det hela taget varit ett roligt äventyr att dela med er, alla vänner!

Vi tror att vi har Tillsammansmat-träspadar så att det räcker till alla.

För att fira ettårsdagen måste vi förstås ha några presenter. Vill du ha en? Det är bara att skriva en kommentar, gärna med ditt bästa baktips eller kyrkkaffeminne, nedan. Du kan vinna Kyrkkaffe i den lite lyxigare utgåvan med klotrygg och läsband eller en av de tre handarbetsböckerna. Och som en liten extravinst lovar vi att skicka en rolig och användbar Tillsammansmat-träspade till alla som hör av sig! Är du lite tveksam till att skriva din adress i ett kommentarfält kan du skicka den direkt till anna.braw[at]libris.se.

Vi håller utlottningen öppen till på måndag den 13:e juni.

Och imorgon blåser vi ut ljuset på födelsedagstårtan …

17 reaktioner på ”Kyrkkaffebloggen fyller ett år!”

  1. Jag tar gärna chansen att vinna igen. Har precis bakat av min dinkelvinst och det blev riktigt bra. Er blogg är så inspirerande med både recept och handarbete. Förhoppningsvis har ni kvar min adress sedan tidigare.

  2. Kyrkkaffet är väldigt viktigt i mitt liv. Eftersom jag lever ensam är det en stor social bit för mej – att efter en god gudstjänst sitta ner med vänner och prata om livet medan man dricker gott kaffe (som smakar särskilt bra tillsammans med vänner) och äter något gott, oftast hembakat, till. Det är livskvalitet! Jag tror inte jag är ensam om att uppskatta dessa stunder, men jag antar att det betyder olika mycket för olika människor och i olika skeden av livet. Det är en ynnest att få tillhöra en församling med så god gemenskap där man alltid känner omsorgen och kärleken. Jag tackar Gud för min församling!

  3. Njuter varje gång jag kikar in på denna sidan. Långpannerecepten är min favorit och till midsommar skall alla som firar med oss få ett recept att göra till det gemensamma kaffebordet.Ha det gott nu och i fortsättningen. Anita

  4. Annika Kämpe

    Älskar min bok långpannans lov,önskar vinna den om kyrkkaffe. De är så mysiga att bläddra i å jag får sån lust att baka.

  5. Hej!
    När boken Kyrkkaffe var ny såg jag den i Sälens fjällkyrka när jag var där på semester. Jag började bläddra i boken och föll för dess charm, vackra layout och de goda recepten. Sedan dess bakar jag många av dem från den boken. Efterhand har bokhyllan fyllts av de andra böckerna från er och jag njuter varje gång jag tittar i dem. De som fattas i min bokhylla är de sista böckerna som jag tänkt köpa till hösten!

    Jag är gärna med i tävlingen!
    Många goa hälsningar

  6. Eva Jusonius

    Jag är så glad i boken Kyrkkaffe! Uppskattar både recepten och alla härliga berättelser.Är uppväxt i frikyrklig miljö så jag är präglad av den miljön . Har så fina minnen av alla tjänande tanter och stora kaffekittlar,
    När jag blundar ser jag allt framför mej och kan även känna doften av kokkaffet. Tack för alla böcker i Kyrkaffeserien. Har köpt flera på bokmässan i Göteborg där jag brukar hjälpa till i Dyslexiförbundet FMLS monter .

  7. viveca holmgren

    måste ta denna denna chans att vinna hjälper det att man fyller år den 21 juni smile

  8. Klart jag vill vara med i utlottningen! ”Kyrkkaffeböckerna” kan man inte få för många av. Det är böcker man återkommer till, och ständigt hittar något nytt i – fastän man redan läst dem hur många gånger som helst.

  9. Birgitta Ljungström

    Tack för alla böckerna i Kyrkkaffeserien och tack för en underbar blogg. Grattis på årsdagen med följande rader:
    Av allt det goda som man förtär,
    bland alla jordiska drycker.
    Kaffetården den bästa är,
    den skingrar människans nycker.
    Den styrker kroppen, den livar själen,
    den känns från hjässan, ja – ner i hälen!

  10. Hej, Anna!

    Grattis på ”födelsedagen” och tack för alla fina mönster, recept, boktips, tankar, idéer, intervjuer du delar med dig av. DIn blogg har en värdefull och viktig funktion att fylla!

    Många hälsningar från Maja

  11. Jag gillar verkligen mina 3 kokböcker från Kyrkaffe serien! Jag bakar och delar med mig av recepten och berättar om den fantastiska skatt som ni samlat via alla som delar med sig!

  12. Therese Altgärde

    Grattis!
    Igår på ettårsdagen fick jag boken Saliga Soppor som tack för att jag serverat på ett kalas – en jättebra present.
    Lycka till i fortsättningen!

  13. Hej och grattis!

    Har varit jättedålig på att baka men försöker hela tiden förbättra mig. Har inte just den här boken så det skulle vara så trevligt att vinna!

  14. Gundla Johnson

    Hej!
    Jag har inte haft möjlighet att ta del av boken Kyrkkaffe
    men alla de andra har mycket glädje av.
    Våre kul att vinna den.
    Hälsningar Gundla

  15. Hej! Jag tänker på två kategorier av kyrkkaffen som de roligaste och bästa. Den ena är de där smått ”kaotiska” då det kommit MÅNGA fler än någon tänkt sig. Man får börja dela bullarna på mitten och leta i skåpen efter halvtomma kexpaket. Har man tur så finns det även några kvarglömda godsaker längst in i frysen… Den andra kategorin är kyrkkaffena då alla kyrkkaffedrickare blir inbjudna att vara med och firar något särskilt. Det kan t ex vara någon som köpt tårtor till kyrkkaffet för att låta alla vara med och fira en jämn födelsedag eller ett konfirmationsjubileum. Och när en familj efter dopet i gudstjänsten förenar dopkaffe och kyrkkaffe för alla som varit med – det hör till mina bästa kyrkkaffeminnen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.