Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Istället för att slänga

Av Posted on Inga taggar 1

Under de första veckorna i juli gjorde vi allt för att Fester med rester skulle kunna skickas iväg till tryckeriet i Lettland — och jag tror att det blev en bra bok. Full av underbara idéer, tips, berättelser och recept från alla möjliga håll är den i alla fall, och med Magnus Aronsons bilder och Maria Mannbergs formgivning brukar det bli fint!

Så vår det av arbetet med boken är klart (det är alltid lite svårt att vänta på tryckeriets del av arbetet bara), men det innebär ju inte att ämnet är uttömt.

Häromdagen fick jag en rolig artikel från Göteborgs-Posten. En restaurangägare i Göteborg blir så irriterad på buffégäster som tar mer mat än de kan äta att han bara serverar efterrätt till dem som har ätit upp. Läs här!

Och generöse kocken Andrew Hunter i Los Angeles skickade tips om en artikel i New York Times där odlare och matlagare berättar om hur man verkligen kan ta vara på skörden på gården eller i trädgården eller från torget eller från affären istället för att slänga hälften. Underbar inspiration alltså — här!

Antimatsvinnsaktivisten Tristram Stuart i Storbritannien har fått ett stort pris för sitt arbete, The Sophie Prize (uppkallat efter huvudpersonen i Jostein Gaarders bok Sofies värld). Läs om det här!