Ingrids fruktsallad

Hållbar fruktsallad (foto: Magnus Aronson).

Om man hellre sover en liten stund till än står vid köksbänken och skär, men ändå hemskt gärna vill äta och/eller kunna servera fruktsallad till frukost, kan man ha god nytta av Ingrids metod:

”På söndagskvällarna skär jag frukt till en stor bunke som jag sedan äter till frukost resten av veckan tillsammans med fil och flingor. Om man vill göra en större sats fruktsallad som ska hålla några dagar kan man använda följande frukter: äpple, blodgrapefrukt, apelsin, melon (alla utom vattenmelon), druvor och passionsfrukt. Den blir frisk och god. Fem–sex dagar håller den sig fräsch i en plastlåda med lock i kylskåpet, särskilt om man häller av vätskan ibland (den blir en jättegod frukostjuice).”

Nu när olika saker i trädgården blir färdiga att äta i rasande fart kan man ju ta sig en snabb runda de morgnar man hinner och komplettera den hållbara fruktsalladen med till exempel ett par blad mynta och med mindre hållbara bär som smultron, jordgubbar och hallon.

1 reaktion på ”Ingrids fruktsallad”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.